Za bolje uslove u okviru CEFTA

PinterestFacebookTwitterShare

Privredna komora Srbije (PKS) podržava ekonomsku integraciju i zalaže se za ukrupnjivanje tržišta regiona da bi se obezbedila konkurentnost, istaknuto je u Briselu na panelu o prioritetima predsedavanja Srbije Sporazumom o slobodnoj trgovini u centralnoj Evropi (CEFTA).

PKS će snažno podržati predsedavanje Srbije CEFTA jer je otklanjanje barijera u poslovanju kompanija u regionu u najboljem interesu svih, izjavio je generalni menadžer PKS Milan Vranić.

On je učestvovao na tom panelu koji su organizovale PKS, Misija Srbije pri EU i sekretarijat CEFTA, saoštila je PKS.

U Evropskoj komisiji naglašavaju da je dobra regionalna saradnja na Zapadnom Balkanu strateški važna za evrointegraciju zemalja regiona i da su aktivnosti u okviru CEFTA dobar instrument za unapređenje dobrosusedskih odnosa, navodi se u saopštenju.

U saopštenju je navedeno i da su privredne komore članice CEFTA aktivne na smanjenju birokratije i na unapređenju uslova poslovanja.

Očekuje se da privredne komore i ministarstva ekonomija animiraju regionalne poslovne zajednice da više sarađuju s kompanijama iz EU.

Na marginama sledećeg samita, u okviru Berlinskog procesa, u Beogradu i Trstu biće poslovni forumi radi jačanja saradnje privreda regiona i EU, pre svega iz Italije, Austrije i Nemačke.

Izvor: Beta