Za Fiskalni savet 39 miliona dinara

PinterestFacebookTwitterShare

Skupštinski odbor za finansije, budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava je na današnjoj sednici usvojio ovogodišnji budžet Fiskalnog saveta, koji iznosi 39 miliona dinara, i nepromenjen je u odnosu na 2016. i 2015, saopšteno je iz Skupštine Srbije.

Rashodi su isti, kao i struktura, a najveći deo iznose zarade i usluge po ugovoru, kao i naknada za predsednika Fiskalnog saveta, koji nije u radnom odnosu, i ugovori o privremenim i povremenim poslovima, rekao je član Saveta Vladimir Vučković, koji je obrazlagao predlog.

Predložene su, takođe, i izmene u stručnim službama i sistematizaciji, čime je napravljeno njihovo usklađivanje sa promenama proisteklim iz zakonskih izmena i dopuna.

Predloženo je uvođenje srednjeg nivoa zaposlenih i pozicije fiskalnog analitičara, jer su do sada postojale samo najviše i najniže pozicije.

Te izmene, kako je objasnio Vučković, neće povećati broj ljudi zaposlenih prema sistematizaciji, a sredstva potrebna za to uklapaju se u budžet za 2017. godinu.

Članovi Odbora dali su, većinom glasova, saglasnost i na te predloge.

Predstavnici Srpske radikalne stranke nisu glasali za Predlog, navodeći da je nepotrebno postojanje tog tela, jer su njihova primanja koja su 160 i 200 hiljada dinara previsoka, a mišljenja im se uglavnom poklapaju i slažu sa Međunarodnim monetarnim fondom.

Fiskalni savet ima predsednika, Pavla Petrovića i dva člana, Vladimira Vučkovića i Marka Altiparmakova.

Izvor: RTV, Agencije