Zamena tablica se ODLAŽE na dve godine

AutomobilTabliceAM
PinterestFacebookTwitterShare

Foto: A.M.

Ministar Nebojša Stefanović rekao je da je Ministarstvo unutrašnjih poslova u saradnji sa Zavodom za izradu novčanica i kovanog novca donelo odluku da se zamena registarskih tablica odloži za dve godine.

„Osim produženja roka za zamenu tablica, koji je bio predviđen Pravilnikom o registraciji motornih i priključnih vozila usvojenim 2010. godine, donećemo i odluku da se menjaju isključivo registarske oznake koje su oštećene i koje nisu za dalju upotrebu, dok će sve ostale moći da se koriste i nakon isteka do sada predviđenog roka od sedam godina“, naglasio je ministar Stefanović.

Potpredsednik Vlade je dodao i da za razliku od prethodne vlasti koja je 2010. godine donela ovako štetnu odluku za vlasnike vozila, aktuelna Vlada želi da pronađe najpovoljnije rešenje za građane Srbije.

SAMO U SRBIJI: Ističe „garancija“ na tablice

Inače, „štetna odluka“ o kojoj govori doneta je za vreme ministrovanja njegovog prethodnika, Ivice Dačića, koji i danas sedi u Vladi, ali na mestu šefa diplomatije, dok je u oba saziva bio ili zamenik premijera ili potpredsednik Vlade.

Izvor: N1, BIZLife

Foto: A.M.