Zapalio firmu jer mu gazda duguje plate

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Radnik firme Gevis za preradu voća i povrća iz Požege, zapalio je dve kancelarije preduzeća u kom radi, posle svađe sa vlasnikom koji mu duguje dve plate.2020

Nakon izazivanja požara, eadnik Bojan T. iz mesta Jelen Do je sačekao policiju i sproveden je u pritvor. Tužilaštvo će ga najverovatnije teretiti za izazivanje opšte opasnosti.

Sve se dogodilo u četvrtak u popodnevnim časovima. Očekujemo policijski izveštaj da bismo protiv osumnjičenog podneli krivičnu prijavu, rekla je za Novosti Jelena Ćurčić, osnovni tužilac u varoši na Skrapežu.

Prema prvim saznanjima, radnik je očajan zbog besparice, nemoćan da na zakonit način dođe do zarađenog novca, prvo ušao u verbalni sukob sa vlasnikom firme.

Kada ubeđivanje nije urodilo plodom, po jednoj kancelariji je iz kantice prosuo benzin, a zatim je zapalio prostoriju.

Vatra se ubrzo proširila i na drugu kancelariju, napravivši štetu od oko 400.000 dinara. Policija i vatrogasci odmah su se pojavili na licu mesta, čime je sprečeno širenje požara.

U požaru su izgoreli registratori, kompjuter, dva laptopa, radni sto, klima-uređaj, orman…

Izvor: Novosti

Foto: Pixabay

Komentari 1

  1. Baki 55

    Pogrešio je samo što je zapalio pred svedokom/cima. Kad bi svake noći planulo nekoliko objekata “gazda” kojima trebaju radnici a koje ne nameravaju da plate, poslodavci bi drugačije razmišljali o zloupotrebi ljudi. Ovako su zaštićeni. Jadni radnik niti će dobiti plate a moraće da plati štetu i kaznu. Zato treba kradom iz potaje da se ne zna ko je. Svaki od njih ima mnogo radnika kojima se zamerio. Ko na mravinjak sedne ne zna koji ga je mrav ujeo.