Zvanično počela saradnja između kineske kompanije COSCO i Nelta

PinterestFacebookTwitterShare

Pristizanjem teretnog voza iz luke Pirej u Grčkoj na intermodalni železnički terminal kompanije Nelt u Dobanovcima, zvanično je počela saradnja između kineske pomorske logističke kompanije COSCO (China Ocean Shipping Group) i Nelta. COSCO, jedan od globalnih lidera u oblasti logistike, prepoznao je Neltov intermodalni terminal u Beogradu, kao logističko čvorište Balkana zahvaljujući odličnoj lokaciji, tehničkim i tehnološkim prednostima.

„Uočili smo potrebu trzišta Srbije i neposrednog okruženja u regionu za dodatnim rešenjima transporta robe sa Dalekog istoka. Korisnicima je potreban redovan i pouzdan servis. Očekujemo transport više od 7.000 kontejnera na godišnjem nivou. Skraćenje tranzitnog vremena u odnosu na severne luke Jadrana predstavlja benefit korisnicima ali i oslanjanje na intermodalni terminal Nelta sa kojim povezujemo luku Pirej, jer pruža široku logističku podršku potrebnu za uspostavljanje ovog toka”, naglasio je g-din Erich Cossutta ispred kompanije Dragon Maritime, agenta kompanije COSCO za područje Srbije i zapadnog  Balkana.

„S obzirom na činjenicu da je Pirej prvo čvorište na ruti transporta robe sa Dalekog istoka ka Evropi ovom saradnjom očekujemo da će, u značajnoj meri, doći do smanjenja vremena tranzita. Nadamo se da će ovaj servis obezbediti našem tržištu značajnu alternativu u logističkim tokovima.“, izjavio je Ivan Milićević, menadžer operacija i razvoja NELT LSP.

Neltov terminal je prugom povezan sa svim evropskim lukama i kopnenim terminalima. Autoputevi E-75 i E-70 se ukrštaju na udaljenosti od šest kilometara od terminala, dok je aerodrom Nikola Tesla udaljen deset kilometara. Unutar logističkog centra Nelta funkcioniše i carinska ispostava sa skladištem, što omogućava punu podršku i fleksibilnost različitim procesima i robnim tokovima. Novim setom logističkih usluga koje su pokrenute aktiviranjem intermodalnog terminala klijentima je omogućeno smanjenje logističkih troškova, kao i brži, sigurniji i kvalitetniji transportni servis.

Izvor: BIZLife