• English
X

Poslovni saveti

11 oblasti u kojima ČETBOTOVI trenutno dostižu svoj vrhunac

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: pixabay

Četbotovi su novi veliki korak u digitalnom marketingu i veoma praktičan način komunikacije sa korisnicima vaših usluga. Jedan od najpoznatijih Inc.-ovih spisatelja Leri Kim piše o jedanaest najboljih načina da koristite ovaj pametni alat.

Sa četbotovima nema više stajanja u redu i čekanja da neko iz korisničkog servisa odgovori na upit ili da se javi na telefon u centrali. Kim navodi da su ovo najbolja mesta za kreiranje četbota, i da bi oni koji su u ovim industrijama trebalo što pre da ih primene.

Naručivanje pice

Izuzetno je lako naručiti picu četbotu u samo par sekundi porukom, tvitom ili glasovnom porukom. Odlično je što ovo možete uraditi iz kola, dok šetate ili pisanjem u inboks Fejsbuk strane picerije.

Preporuka proizvoda

Ljudi najčešće krenu u kupovinu sa idejom da im trebaju na primer cipele ali nemaju određeni model na pameti. Četbot može preporučiti boju, model, brend… H&M ima izvanredan bot za strano tržište koji vam može osmisliti ceo autfit u odnosu na vaše preferencije.

Korisnički servis

Prošle godine su AirBnB i Spotify imali četbotove na Tviteru koji su pružali usluge 24/7. On je odgovarao ljudima na upite ili žalbe i čak je pratio njihe rezervacije.

Vremenska prognoza

Ovo je odličan način da aktivirate četbota. Odlično je da razvijate poverenje zajednice i od svog kanala im stvarate naviku obaveštavajući ih da li da ponesu kišobran ili naočare.

Lični finansijski asistent

Ovaj alat olakšava vam praćenje berze, transakcija, trgovine, trendova i drugo. Banke stvaraju četbotove kojima možete pratiti svoj račun. Postoje botovi za poreze koji imaju savetodavnu funkciju i mogu vam smanjiti troškove.

Zakazivanje sastanaka

Ukoliko imate veoma gust raspored aktiviranje četbota koji ti to uradio za vas je odlična ideja. Jedan od dobrih primera je Meekan koji kada zakažete sastanak automatski proverava svačiji kalendar i traži najbolje vreme.

Traženje i zakazivanje letova

Određene aviokompanije dopuštaju da let zakažete mesindžerom na Fejsbuku. Kada bukirate on vas sam obaveštava o promenama, letovima, gužvama, čekanju…

Vesti

Četbotovi omogućavaju da budete informisani u svakom trenutku. Goruće teme i glavni naslovi dolaze do vas putem četbota od medija kao što su CNN, Gardijan i Foks.

Pronalaženje ljubavi

Umesto da sami  provodite vreme na aplikaciji i tražite osobu za dopisivanje, platforme kao što je Foxsy obećavaju da će za vas naći pravu osobu sa kojom ćete ostvariti poseban odnos.

Slanje novca

Četbotom veoma lako možete slati novac prijateljima ukoliko ste u inostranstvu, ali nažalost ne u Srbiji, prvenstveno zbog PayPal-a.

Pronalaženje restorana

Ukoliko ne znate gde biste da jedete pitajte četbota koji će pronaći odličnan restoran u skladu sa vašim ukusom, lokacijom i platežnim mogućnostima.

Povezane vesti

Izvor: BIZLife

Foto: pixabay

Piše: D.G.