• English
X

Poslovni saveti

5 saveta kako da budete AKTIVNIJI NA POSLU

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: pixabay

Sedenje je novo pušenje! Na poslu provodimo najveći deo dana, a uzaludno je podsećati na sve neželjene efekte sedenja jer ih je zaista previše. Ipak, postoji način da budemo aktivniji na poslu i da ne dozvolimo našem organizmu, prvenstveno kičmi, da propadaju.

  1. Parkirajte kola malo dalje

Neka ovo bude vaša jutarnja rutina koja će vam podstaći cirkulaciju. Napravite sami malu jutarnju šetnju tako što ćete parkirati kola malo dalje od posla. Udahnite dodatnog svežeg vazduha, ubrzajte svoj puls i gledajte što duže u daljinu kako biste odmarali oči. Ako ne možete da se naterate da trčite ujutro, šetajte malo duže brzim hodom do posla.

  1. Obznanite kolegama

Podelite sa ljudima iz vašeg radnog okruženja kako biste voleli da budete aktivniji na poslu. Sigurno ćete naći kolege koji dele vaše mišljenje i koji će rado sa vama izlaziti na pauzu da šetate, brzo hodate ili čak i trčite, piše Gameplan.

  1. Promenite perspektivu

traka-posao-aktivnost

Za početak pokušajte da organizutete sastanke van radnog prostora. Prošetajte sa svojim timom do nekog lepog mesta, kafića, restorana i održite tamo brejnstorming. Kada se dogovarate za viđanje sa drugim klijentima uradite isto. Pokušajte i da imate sastanak ’u hodu’ gde ćete imati konstruktivan razgovor dok šetate. Takođe probajte neko od pomagala kao što su traka na koju može da se postavi kompjuter, fitnes lopta umesto stolice i drugi rekviziti koji će vas terati da dok radite ujedno i vežbate.

  1. Ustanite

Što češće! Istraživanja pokazuju da oni koji inače stoje dok rade mogu da izgube i do četiri kilograma za šest meseci. Dakle, što češće možete da ustanete to bolje. Nažalost u ovome prednjače pušači ali i ukoliko ste nepušač izađite na svakih sat vremena i obiđite krug oko zgrade.

  1. Idite stepenicama

Zaboravite na lift od trenutka kada pređete kućni prag. Gde god možete idite peške i koristite stepenice. Ubrzajte metabolizam i zategnite svoje noge. Stepenice su najbolji način da oslabite i unapredite svoju kondiciju.

Povezane vesti

Izvor: BIZLife

Foto: pixabay

Piše: D.G.