7 pitanja koje vaš direktor ne želi da čuje

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Uopštena pitanja koja ne pokazuju vašu maštu, promišljanje, ili trud, mogu da učine da ostavite prilično loš utisak,“ rekli su za „Business Insider“ Lin Tejlor (Lynn Tayor), ekspert za zapošljavanje i autor, i Majkl Ker (Michael Kerr), internacionalni govornik i autor.

Oni su dalje objašnjavali koja pitanja ne bi trebalo da postavljate svom šefu:

              1.Šta ima novo u kompaniji?

Vaš direktor nema vremena da vam priča o malim promenama u kompaniji. Za to postoje sastanci, ili će vam reći kada za to bude prilika.

           2. Čuo/la sam za trač… Da li je to istina?

Čuli ste trač o nekome, i sada proveravate ni manje ni više nego kod šefa da li je to istina. Vrlo neprijatno i neprikladno.

             3. Zašto je on/ona dobila baš taj projekat?

Bilo šta što zvuči suviše blisko ili lično nije dobra ideja. Takođe, slična pitanja poput: „Zašto je Sara dobila taj posao? Mislio/la sam da je to moja oblast.“ Direktor nije osoba kojoj treba da se obratite da rešava probleme…

            4. Zašto su naše akcije pale tako brzo?
Isto važi i za „Zašto je promet bio tako loš?

Tejlor kaže da ako postavite ovo pitanje direktoru možete da očekujete da će se okrenuti ka vama i reći vam: „Da li imaš nešto na umu?“ Što znači da šefu uvek dolazite sa rešenjem a ne sa problemom.

            5. Koji je bio naš prihod prošle godine?

U većini slučajeva direktori nemaju strpljenja za ljude koji nisu uradili svoj domaći zadatak,“ rekao je Ker. Ako je informacija lako dostupna kod nekog drugog ili online, nemojte ni pitati.

           6. Kakvi su uslovi za bolovanje?

Zašto ovo pitanje postavljati direktoru i trošiti njegovo vreme?

           7. Zašto je mom timu budžet manji za 10 odsto?

Izbegavajte da postavljate pitanja koja pokazuju da previše štitite svoj sektor i ne pokazujete brigu za druga odeljenja kompanije.

Izvor: BIZLife

Foto: Pixabay

Piše: N.V.