• English
X

Poslovni saveti

7 saveta kako da smanjite količinu VREMENA koju potrošite na MEJLOVE

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: pixabay

Od trenutka kada otvorimo oči svaki minut je važan kako bismo postogli sve što želimo u toku dana. Postoje stvari na koje trošimo mnogo vremena, a jedna od njih je i pisanja i bavljenje mejlovima. Evo nekoliko saveta kako da smanjite količinu vremena koju potrošite na mejlove.

Ne ostavljajte mejlove u svom inboksu – Najneproduktivnija stvar koju možete da uradite sa svojim pristiglim mejlovima jeste da ih pročitate i ne uradite ništa. Nemojte ostavljati svoje mejlove u inboksu, a da sa njima ništa ne uradite.

Odmah reagujte – Ukoliko ste odlučili da potrošite vreme na mejloje, preduzmite odmah akciju. Jednom pročitajte i odlučite odmah da li ćete odgovoriti, sačuvati ili obrisati mejl. Ukoliko za to nemate vremena, to mejlu i nije mesto u vašem inboksu.

Držite se sadržaja – Svi propratni linkovi i vizuali ne treba da vas zanimaju. Naročito ukoliko ste na poslu. Ne pridajte pažnju reklamama, pratećim linkovima i drugim ometačima pažnje koji će vas odvratiti od mejla i učiniti da na internetu provedete sate.

Ne odgovarajte na svaki mejl – Niste u obavezi da odgovorite na svaki mejl. Na što više njih odgovorite, više će vam se vratiti. Nemojte trošiti vreme na mejlove koji vam ne trebaju, piše Time management ninja.

Povezane vesti

Budite odlučni – Morate postaviti prioritete. Ukoliko želite svoje vreme, pravite izbore. Nemojte obraćati pažnju na sve i izlaziti svakome u susret. Razmislite da li je dobijeni mejl u vašem fokusu i odlučno ga uklonite ukoliko nije.

Stavite na listu obaveza – Ako je mejl u nekoj vezi sa vama i koristiće vam kasnije ili njime posle treba da se pozabavite, stavite ga na listu obaveza, kako ga ne biste u potpunosti zanemarili i izbrisali, a kako sa druge strane ne biste na njega trošili vreme u ovom trenutku.

Zaustavite ping-pong – Ukoliko vaša i-mejl prepiska pređe nekoliko poruka zaustavite je. Možete ući u začaran krug koji se nikako ne završava i samo se produbljuje. Budite konkretni i pređite na telefonski poziv ili zakažite sastanak.

Povezane vesti

Izvor: BIZLife

Foto: pixabay

Piše: D.G.