X

Poslovni saveti

Kako igranje ’STRATEGIJA’ može da unapredi vaše POSLOVNE veštine

heroji-7-PS
PinterestFacebookTwitterShare

Foto: printscreen

Poznati londonski bloger i poznavalac društvenih mreža Majkl Gordman pasionirani je gejmer i kako kaže to mu je mnogo pomoglo u poslovanju. Zato je odlučio da sa čitaocima Let’s reach success-a podeli kako igranje ’strategija’ može da unapredi vaše poslovne veštine.

Igranjem strategija možete razviti sledeće veštine:

Prilagodljivost

Ovakve igrice vas stavljaju u mnoge teške situacije u kojima morate brzo donositi odluke. One vas takođe primoravaju da prihvatite promene i da se prilagodite novonastalim situacijama, što je veoma korisna veština za poslovanje.

Žrtva

U igricama veoma često morate da se odreknete nečega da biste dobili nešto drugo. Strategije vam uvek daju puno izbora ali morate prioretizovati i napraviti žrtvu zarad onoga što vam je trenutno u fokusu. U ovim igrama ne možete imati sve i od početka pravite strategiju kako ćete se razvijati i da li će fokus biti na borbama, resursima, izgradnji… Svaka odluka (žrtva) vam daje drugu prednost. Ovo je važna poslovna lekcija.

Sagledavanje šire slike

Kroz strategije učite da uvek postoji drugi ugao gledanja i koliko je važno da sagledate širu sliku jer dešavanje nije samo u trenutnoj poziciji već na celoj mapi. Ono pokazuje da mnogo spoljnih faktora utiče na vas i da morate razmiljati o mnogo više stvari osim o pukom ubijanju neprijatelja. Ukoliko naučite da budete originalni u igri bićete takvi i u životu.

Liderstvo

Svaka video igra može da vas nauči liderskoj dinamici jer su stvari pod vašom kontrolom i sami pravite organizaciju i strategiju za pobedu. Odgovornost je na vama i morate povesti svoje ’trupe’ ka pobedi. Bez obzira da li nešto gradite, napadate ili uzgajate vi ste glavni za sve i kreirate ceo igrački život. Uradite tako i sa stvarnim životom.

Istrajnost

Iako kažemo da život nije igra jer u njemu nema restarta ili vraćanja poteza, i u životu možemo ustati posle svakog pada. U poslovanju moramo učiti iz svojih grešaka. Veoma je važno da nikada ne odustajete ukoliko snažno verujete u sebe i svoju ideju. Kada u igri izgubite možete vratiti potez i smisliti novu strategiju. To će vas naučiti da u osnovi bolje promatrate i donosite bolje odluke.

Povezane vesti

tablet.jpg

Kompjuterske igre kreirane u Srbiji

Biznis inkubator za tehnološko preduzetništvo "ICT Hub" predstaviće u subotu 1. avgusta u Beogradu najnovije kompjuterske igre kreirane u Srbiji. U Naučno-tehnološkom

Izvor: BIZLife

Foto: printscreen

Piše: D.G.