• English
X

Poslovni saveti

Mali TRIKOVI kako da budete mnogo PRODUKTIVNIJI na poslu

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: pixabay

Kada ste na poslu svaki minut je važan. Neke stvari koje vam se naizgled čine nevažnim ili ih i ne primećujete mogu odrediti produktivnost vašeg dana. Dumb little man ističe nekoliko najvažnijih stvari koje čine da vaša koncentracija, raspoloženje, udobnost i efikasnost budu na odgovarajućem nivou kako biste dali svoj maksimun u uradili više.

Zbližite se s biljkama

One su izvanredne za svaki radni prostor. Zelena boja smiruje i pozitivno utiče na opuštanje očnih živaca. Biljke pročišćuju vaš prostor i uklanjaju toksine iz okruženja. Pored estetskog značaja aromatične biljke opuštajućih mirisa pomoći će vam da zadržite svoj fokus.

Popravite svetlo

Istraživanja su pokazala da oni koji imaju prozore u radnom okruženju dobijaju do 173% svetlosti više tokom posla, što im omogućava dodatnih 46 minuta kvalitetnog sna. Bićete zdraviji i fokusiraniji. Ukoliko ne možete da dobijate sto do prozora ne ostajte u zgradi za vreme pauze.

Dodajte ulje

Aromatična ulja menjaju vaše raspoloženje i razmišljanja. mirisna ulja dokazano poboljšavaju memoriju. Svako ulje pozitivno utiče na određenu funkciju organizma zato malo istražite i odaberite pravo ulje za vaš dan.

Žvaćite

Nađite žvake bez šećera i žvaćite ih kada vam zatreba koncentracija koju ćete na ovaj način unaprediti. Ukus pepermintna učiniće da budete obazriviji.

Pokrijte uši

Poznato je da buka smeta u radnom prostoru i da je veki ometač vaše pažnje. Stavite slušalice i slušajte muziku koja smiruje i pozitivno utiče na vašu koncentraciju.

Tastatura

Verovatno radite na običnoj tastaturi koju niste menjali godinama. Probajte gejmerske tastature koje imaju veliki broj prečica i komandi koje će vam olakšati. One su zanimljive, imaju dodatne boje i mogu vas inspirisati, a ujedno vam i olakšati posao.

Ćebence za posao

Naučnici su utvrdili da kada je telu hladno koncentracija opada jer se telo usmerava na nadomešćavanje temperature i balansiranje organizma. Moždana produktivnost je u padu. Ukoliko se  ’usedite’ postarajte se da imate čime da se ugrejete.

Organizacija

Organizujte i sredite prostor oko sebe i tako ćete srediti i svoje misli. Kada vaše kolege i ljudi oko vas vide da ste sve svedili i posvetili samo radu to će uticati na njih da i onu učine slično i stvoriće se produktivnija atmosfra.

Pravilo 20-20-20

Pomozite svojim očima ovim pravilom. Na svakih 20 minuta gledajte 20 sekundi u objekat udaljen bar 20 stopa (6 metara).

Blokirajte notifikacije

Najgori neprijatelji pažnje su aplikacije. Blokirajte sva obaveštenja do pauze i ostavite koncentraciju samo za posao.

Ponesite igračke

Istina ne idete u zabavište ali veoma j važno da razvijate svoju kreativnost na poslu.Zato stvari koje volite da vrtite po rukama držite na svom radnom stolu i vežbajte koncentraciju.

Povezane vesti

Izvor: BIZLife

Foto: pixabay

Piše: D.G.