• English
X

Poslovni saveti

Ovih 7 stvari govore ODLIČNI ŠEFOVI

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: pixabay

Svako uspešno poslovanje započinje dobrim rukovođenjem šefa i njegovim odnosom sa svojim timom koji treba da usmeri, motiviše i ostvari sa njima željene rezultate. Čak i minimalne stvari kao što su neki gestovi ili rečenice, mogu mnogo uticati na zaposlene, a ovih sedam stvari znaju da kažu samo najbolji.

’Verujem ti’

Ovime dobar šef iskazuje da poklanja poverenje svom podređenom i pokazuje da mu veruje i da zna da će sve obaviti kako treba. Ova sitnica povećaće samopouzdanje zaposlenog i učiniće čuda u radnom kolektivu.

’Ponosan sam na tebe’

Ovime se još više pokazuje poverenje i iskazuje ponos koji kod zaposlenog može da proizvede samo dodatan podstrek da se i dalje trudi i napreduje.

’Hvala’

 Na kojoj god da je neko poziciji kada pokazuje da je u osnovi samo čovek, prijatnog ponašanja i manira, on zavređuje poverenje okoline.

’Uvek imam vremena za tebe’

Kada zaposleni oseti da ima poseban odnos sa šefom u njemu se budi posebna energija i dodatno je motivisan da održi taj dobar odnos sa njim.

’Kako mogu da ti pomognem’

Veoma je prijatno kada osetite da je vašem šefu stalo i da brine o vama, piše Inc. Pravi lider je onaj koji je spreman da zavrne rukave i pomogne svojim ljudima, a to zaposleni nikada ne zaboravljaju.

’Žao mi je’

Svako može da pogreši ali malo ko na visokoj funkciji preuzima odgovornost i ima je pred svojim zaposlenima. Najgore je da uspešni ljudi misle da mogu sve najbolje i nemaju ni trunku empatije.

’Ne brini o tome’

Zaposlene umiruje da nadređeni drži sve pod kontrolom i da preuzima odgovornost za rad svog tima. Oni tada imaju visoko mišljenje o firmi u kojoj rade i zadovoljni su uslovima. Nakon ove rečenice članovi tima se zaista osećaju posebno.

Povezane vesti

Izvor: BIZLife

Foto: pixabay

Piše: D.G.