Dozvola za gondolu "čeka" dopunu - BIZlife

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Dozvola za gondolu “čeka” dopunu

  Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture će u najkraćem mogućem roku izdati građevinsku dozvolu za izgradnju gondole na Zlatiboru, ako investitor dostavi kompletnu dokumentaciju.

  Kako je agenciji Beta rečeno u tom ministarstvu, dozvola će biti izdata najkasnije u roku od pet dana od dana podnošenja urednog zahteva.

  “Nakon što je opština Čajetina podnela zahtev za izdavanje građevinske dozvole, od investitora je zatraženo da u roku od 30 dana dopuni dokumentaciju, kako bi ispunio sve zakonom propisane uslove neophodne za dobijanje građevinske dozvole”, kažu u ministarstvu.

  Direktorka javnog preduzeća Gold gondola Zlatibor Bojana Božanić izjavila je ranije da je odbačen zahtev Opštine Čajetina za izdavanje građevinske dozvole za zadnju fazu izgradnje žičare, odnosno poslednje stanice na vrhu Tornika.

  Ona je rekla da su u zaključku koji im je dostavljen iz Ministarstva, navedene prepreke zbog kojih ne može da se dobije ta dozvola. Istakla je da su sve primedbe tehničke prirode i da mogu lako da se reše, kao i da imaju potrebnu dokumentaciju.

  Opština Čajetina je 9. februara ove godine podnela zahtev za građevinsku dozvolu za poslednju stanicu panoramske gondole na vrhu Tornika, jer su na tom zemljištu rešeni imovinski odnosi sa republičkim javnim preduzećima koja su koristila te parcele Emisiona tehnika i veze, Pošta Srbije i Srbijašume.

  Za prvu i ostale faze gradnje, to nije mogla da učini, zbog spora oko zemljišta koje koristi privatizovano preduzeće PK “Zlatibor”. Izgradna žičare počela je 11. februara radnom akcijom, iako za to nije dobijena dozvola.

  Izvor: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE