Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Srbin i Hrvat zajedno pobegli iz zatvora u Austriji

    Srbin i Hrvat su uspeli da zajedno pobegnu iz jednog zatvora u blizini Beča i to kroz rupu na zidu.

    Srbin Ivan D. (32) i hrvatski državljanin Mario S. (38), uspeli su u petak, 7. oktobra, da umaknu poteri koja je pokrenuta nakon što su kroz rupu u zidu pobegli iz zatvora Hirtenberg u blizini Beča, javlja „Blic“.

    „Oni su u toaletu perionice, nedeljama krišom skidali montažnu tavanicu, probušili pregradni zid, a zatim se preko tavana provlačili do spoljašnjeg zida“, objasnio je policijski general Peter Prečl.

    Uprkos spektakularnoj akciji u kojoj je učestvovalo oko 80 austrijskih policajaca, helikopter i specijalni policijski psi, Srbin i Hrvat su pobegli. Zajedno s njima, slobode su pokušali da se domognu i 32-godišnji Albanac sa Kosova i 35-godišnji državljanin Rumunije, međutim oni su uhapšeni u susednom mjestu Loberzdorf, 20 minuta posle pokušaja bekstva.Njih je, posle kraće potere uhapsila policijska patrola koja ih je ispaljivanjem upozoravajućih hitaca primorala da se predaju.

    Srbin Ivan D. i Hrvat Mario S, koji su služili zatvorsku kaznu od tri, odnosno tri i po godine, kao i njihova dva uhapšena prijatelja, iza rešetaka su se našli zbog brojnih provala i trgovine drogom. Četvoricu osuđenika, koji su se oko 8.30 sati domogli slobode, policiji su prijavili prolaznici videvši ih da preskaču bedeme zatvora Hirtenberg.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE