Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Čair nije pogodan za Dejvis kup

    Rekonstruisana hala Čair ne ispunjava uslove da bi se održalo prvo kolo Dejvis kupa. Nišlije neće profesionalne tenisere gledati u svom gradu.
     
    Najavljena utakmica za februar naredne godine između reprezentacija Srbije i Švedske ne može da se održi u hali Čair jer visina hale ne dostiže obaveznih 12 metara, prema propisima Svetske grupe.
     
    Hala Čair samo što je rekonstruisana, ali tek se sada govori o tome da ovakvi mečevi neće moći da se održavaju u njoj. Ipak, stručnjaci koji su radili na rekonstrukciji navode da krov nije bilo moguće podići. 

    „Nikad u hali Čair nije bila veća visina od poda do plafona više od 10,5 metara. Rekonstrukcijom je nemoguće bilo promeniti krovnu konstrukciju, jer bi to značilo izradu potpuno nove hale, tako da je sada visina od poda do plafona 10, 35 metara“, kaže Mirjana Daković, rukovodilac projekta rekonstrukcije hale. 

    Grad Niš se kandidovao da bude domaćin meča između Srbije i Švedske i lokalna samouprava uradila je sve što je u njenoj moći da bi se taj meč održao u Čairu, rečeno je ranije u Gradskoj kući. 

    Ipak, na pitanje zašto se grad kandidovao ako su kriterijumi već bili poznati, u toku prepodneva odgovor nismo dobili. 

    Plafon hale niži je od propisanih 12 metara. Prilikom rekonstrukcije to nije bilo moguće promeniti, ali postavlja se pitanje zašto se grad Niš onda kandidovao da bude domaćin ovog meča. 

    U međuvremenu nam je stigla reakcija iz Gradske uprave Niša. Na pitanje zašto je grad uopšte konkurisao da bude domaćin ove utakmice ako su kriterijumi bili poznati, u kabinetu gradonačelnika Niša Miloša Simonovića odgovaraju da je grad pozvao Teniski savez Srbije da utvrdi je li moguće da se u hali održi ovakvo takmičenje. 

    Niko ranije nije postavljao pitanje da li će u Nišu nekada biti održan teniski meč tih razmera, a sada se osporavaju namere grada da dovede velika imena, kaže gradonačelnik. 

    Niš je samo hteo da posle brojnih takmičenja međunarodnog tipa ugosti i tenisere, a posao grada bio je da pozove stručnjake koji će utvrditi da li je to moguće, poručuje Simonović.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE