Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Sportisti zaobilaze Britaniju zbog poreskih zakona

    Španski teniser Rafael Nadal da neće nastupati na turniru u Kvinsu sledeće godine zbog strogih poreskih zakona u Velikoj Britaniji.
     


     

    Nadal je rekao da može da „izgubi novac“ kada igra turnire u Britaniji zbog poreskih zakona.

    „Poreski režim u Velikoj Britaniji komplikuje stvari jer kada idete da igrate u Kvinsu problem nije da pobedite, problem je to što mogu da izgubim novac jer odem tamo da igram jednu nedelju a oni uzmu novac od mojih sponzora. To je puno“, rekao je drugi teniser sveta.

    „Igraću na Vimbldonu, igraću na Finalu ATP tura. To je puno nedelja, puno poreza. Postaje sve komplikovanije da se igra u Britaniji“, kazao je Nadal. On je najavio da će umesto u Kvinsu nastupati na turniru u nemačkom Haleu koji se igra na travnatoj podlozi iste nedelje kada i turnir u Britaniji.

    Strani sportisti su u Britaniji oporezovani za novac koji dobijaju od osvojenih nagrada i naknada za nastup, ali i na prihode koje ostvaruju od sponzorskih ugovora.  Zakon koji se takođe odnosi na muzičare i glumce uveden je kada su britanske poreske vlasti dobile slučaj protiv tenisera Andrea Agasija 2006. Agasi je morao da plati porez na prihode koje je dobio od svojih sponzora, kompanija Najk i Hed, čije je proizvode reklamirao na Vimbldonu i drugim takmičenjima u Britaniji. Olimpijski šampion u sprintu i najbrži čovek svih vremena Jusein Bolt zbog tog zakona ne nastupa u Britaniji.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE