Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Gde otputovati na najneobičnije specijalitete?

    Putovanje je odlična prilika da probate nova i egzotična jela. Neka od njih, međutim, mogu da budu neobičnija nego što očekujete, pa pre nego što naručite dobro se informišite šta je zapravo ta stavka na meniju koja tako lepo zvuči.

    Ako imate jak stomak pročitajte deset najneobičnijih specijaliteta iz kuhinja širom sveta. Ko zna možda nešto poželite i da probate.

    ŽIVA HOBOTNICA, Koreja
    Sanakji je naziv ovog koreanskog specijaliteta, a trik je da se hobotnica iseče dok je živa. Služi se odmah dok se pipci još meškolje!

    TORTA OD SVINJSKE KRVI, Tajvan
    Ova jedinstveno jelo se priprema od pirinča i tople svinjske krvi. Kada se izmeša i dobro umesi posipa se kikirikijem u prahu i peršunom. Na kraju se oblikuje u tortu i seče. Obično se služi uz sosove kao što su čili ili soja sos.

     
    HAGIS, Škotska
    Ovo škotsko jelo sadrži ovčije iznutrice, uključujući jetru, srce i pluća. Priprema se sa seckanim lukom, sirovom govedinom ili ovčetinom na masti, uz dodatak soli i začina.
     
    PRŽENE TARANTULE, Kambodža
    Ovaj delikates možete pronaći i na ulicama kambodžanskih gradova, a tarantule su pržene cele sa svim nogama! Oni koji su probali tvrde da imaju fantastičan ukus, malo posoljene i sa dodatkom belog luka tope se u ustima.

    PIJANI ŠKAMPI, Kina
    Bukvalno pijani. Prvo se dobro namoče u alkohol, pa onda flambiraju i spremni su za jelo. Kažu da je jelo veoma ukusno, ali kako se jede sirovo postoji opasnost od bakterija.

    KUVANE SVILENE BUBE, Kina
    Ovaj insekt se gaji i prodaje na lokalnom tržištu za kuvanje. Postoji više jela od kuvane svilene bube, a najpoznatija su hrskave bube i ćevapi od svilene bube.

    PAPRIKAŠ OD MEDVEĐIH KANDŽI, Kina
    Paprikaš od medveđih kandži je poslastica u Kini, Hong Kongu i Tajvanu i bukvalno se prodaje za stotine evra. Za medveđe meso se veruje da leči i deluje kao afrodizijak.

     
    KAZU MAZU, Italija
    Pravi se od ovčjeg sira, ali na veoma specifičan način. Kada sir počne da se kvari u njemu se razmnožavaju beli crvi. Oni ispuštaju enzime za varenje koji siru daju poseban ukus i finu teksturu. Poenta je da se jede sa sve crvima.

     
    LING LANG RIBA, Kina
    Ova riba je jedinstveni specijalitet. Služi se poluživa! Dok se gornja polovina ribe ne kuva i veoma je živa, donja polovina je dobro pržena i uronjena u slatko – kiseli sos.

     
    KUKURUZNE GLJIVICE, Latinska Amerika
    Jelo liči na sivu moždanu masu jer je napravljeno od gljivica koje izazivaju bolest kukuruza. Jelo je zdravo, jer sadrži belančevine, minerale i druge hranljive sastojke.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE