Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Kreće nikad jača Evroliga

    Duelom u Kaunasu, gde se sastaju domaći Žalgiris i moskovski CSKA (Sport klub, 20.45h) startuje sezona i u košarkaškoj Evroligi. Nikada jače takmičenje je pred nama, a igrački bum najelitniji razred Starog kontinenta doživeo je zbog „rata“ sa one strane Atlantika. Istina, nema previše zvezda, ali je NBA lok-aut umnogome doprineo da pojedine ekipe budu „nikada jače“.

    Prvi deo startuje u ponedeljak dok bi, do petka „razvučeno“ kolo moglo da odmah determiniše neke stvari. Duel ljutih rivala iz doba SSSR predstaviće nam i neke od NBA igrača koji će sa ili bez „out“ opcije (vraćaju se u NBA timove odmah po završetku lok-auta) igrati širom kontinenta.

    Žalgiris ima Sonija Vimsa, prvog košarkaša, koji je „podigao sidro“, ali Taja Lousona, dok se u Rusiju posle tri sezone vratio Nenad Krstić, kapiten naše košarkaške reprezentacije. Naravno, prva zvezeda je Andrej Kiriljenko, čovek koji je poslednju deceniju proveo u Juti igrajući za „džezere“. Naravno, nećemo sada poimence nabrajati „došljake“, ali je jasno da neki timovi mogu da se pohvale da su tokom leta dobro „radili“ na popravljanju igračkog kadra. Prednjače Turci, ali im je CSKA uz rame.

    Partizan… Ima tim koji je i te kako spreman za borbu u „grupi smrti“, u grupi u kojoj su Makabi, Real, EA7-Emporio Armani, Anadolu Efes i Šarlroa. Crno-beli su starosedeoci u Evroligi i posebna priprema im ne treba. Brine jedino lok-aut, jer kada prestane Nikola Peković, čovek koji je prva napadačka opcije odlazi u Minesotu i postavlja se pitanje hoće li Vlada Jovanović uskoro predstaviti „bek-up“ akciju. Meč sa super jakim Efesom, domaćinom F4 turnira, igra su u četvrtak.

    Posle analiziranja svih sastava deluje da će domaći teren „morati“ da bude od velike važnosti, a da će se eventualne pobede na strani „gledati“ malo drugačije. Upravo bi takve pobede mogle da budu presudne u preraspodeli pozicija za Top 16 fazu.

    GRUPA A

    Fenerbahče-Ulker, Kaha Laboral, Kantu, Nansi, Bilbao, Olimpijakos

    1. kolo:
    sreda:
    FB Ulker – Kaha Laboral
    Kantu – Nansi
    petak:
    Bilbao – Olimpijakos

    GRUPA B

    Žalgiris, CSKA, Panatinaikos, Unikaha, Bamberg, Zagreb

    1. kolo:
    ponedeljak:
    Žalgiris – CSKA (20:45)
    četvrtak:
    PAO – Unikaha
    Bamberg – Zagreb

    GRUPA C

    Partizan mt:s, Anadolu Efes, Šarlroa ,  Real Madrid, EA7, Makabi

    četvrtak:
    Partizan – Efes
    Šarlroa – Real
    EA7 – Makabi

    GRUPA D

    Uniks, Sijena, Prokom , Galatasaraj, Olimpija, Barselona

    1. kolo:
    sreda
    Uniks – Sijena
    Prokom – Galatasaraj
    Olimpija – Barselona

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE