Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Kako popraviti polomljene kozmetičke proizvode?

    Koliko puta vam se dogodilo da biste najradije zaplakali onog trenutka kada ste videli da se vaša omiljena šminka, koju ste samo trenutak pre planirali naneti, na podu raspala na komadiće? Verujemo da nema žene kojoj se to nije dogodilo, a koristi šminku i druge kozmetičke proizvode na dnevnoj bazi.

    Ono što je zaista dobra vest je da ne trebate odmah bacati raspale senke i ruževe, polomljene ruževe za usne ili bočice od omiljenog laka kojima se poklopac zalepio. Za sve postoji rešenje…

    Kako popraviti omiljenu senku ili puder – prvi način

    Upravo vam je palo omiljena senka i čini se kao da nema druge nego da kupite novu. No, nemojteje bacati baš odmah. Pokupite što je najviše moguće od prosute senke, stavite sve nazad u originalnu kutijicu i dodajte malo alkohola. Uzmite malu metalnu kašičicu ili neki sličan pljosnati predmet i lagano pritisnite senku kao biste je ponovno spojili u celinu. Uzmite papirnu maramicu i sasvim lagalo pritisnitw i do kraja izravnajte senku.

    Nakon toga, nekoliko sati ostavite da se senka osuši. Verovatno, vaša senka više nikada neće imati originalan izgled, no ono što je najvažnije ponovno ćete je moći koristiti. Ovaj savet najbolje će funkcionisati kod senke tvrđe strukture, a ako se pak radi o senki mekanije strukture, nemojte dodavati alkohol. Kada pokupite prosute delove, uzmite papirnu maramicu, stavite je preko komadića senke i lagano ih poravnajte sa kašičicom ili nekim sličnim predmetom. Ni jedan od ovih pokušaja ne daje garanciju da ćete uspeti, ali vredi pokušati. Jednaki saveti vrede za puder u kamenu.

    Upozorenje: Alkohol dodajte u kapljicama, a ako je manja senka ili puder potrebno je manje kapljica. Procenite sami koliko bi ih bilo dovoljno.

    Kako popraviti omiljenu senku i puder – drugi način

    Drugi način sličan je prvom, uz nekoliko malih izmena. Kada pokupite sve prosute delove senke ili pudera, stavite ih u posudicu i sa kašićicom ili nekim sličnim predmetom sve izmrvite do kraja. Nakon toga, prah pažljivo premestite natrag u originalnu kutijicu, pa stavite nekoliko kapi alkohola, kako biste ga lagano natopili (da se pretvori u pastu). Nakon toga uzmete kašičicu ili neki drugi sličan predmet i smesu poravnajte kako najbolje možete i ostavite da se suši bar dva sata. Nakon dva sata uzmite papirnu maramicu i dodatno s njom poravnajte površinu. Ostavite još sledećih 24 sata da se do kraja osuši.

    Kako popraviti omiljeni ruž za usne

    Ruževi za usne vrlo su osetljivi, posebno ako ih ne na držite na odgovarajućim mestima i temperaturama. Verovatno većina žena kada primete da im se ruž za usne rastopio, najbolje ga je staviti u frižider, da se ponovno stvrdne. Ako je već ruž toliko oštećen da ga je nemoguće naneti direktno na usne (nemojte zaboraviti, on je omiljen i ni malo jeftin), možete ga nanositi s četkicom za ruž. Treći način je, ako vam ruž pukne na pola, da jedan kraj ruža koji se polomio, lagano otopite s upaljačem, na njega zalepite drugi deo (funkcioniše poput voska), pa ga odmah stavite u frižider na nekoliko sati da se dobro ohladi i učvrsti.

    Kako otvoriti bočicu s omiljenim lakom

    Kako vam se uopštee ne bi dogodilo da ne možete otvoriti bočicu s lakom za nokte, na kraju svake upotrebe obrišite grlo bočice na koje se stavlja poklopac i, naravno, sam poklopac ispod. Učinite to sa sredstvom za odstranjivanje laka. Ako vam se to već dogodilo, stavite bočicu s lakom na nekoliko minuta u toplu vodu, kako bi voda otopila sasušeni lak koji onemogućava otvaranje bočice. Ako to nije moguće, pokušajte unutar poklopca staviti koju kapljicu sredstva za odstranjivanje laka, pa pričekajte nekoliko minuta. Nakon toga uzmite platnenu krpu, stavite je preko poklopca i pokušajte otvoriti bočicu.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE