Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    FAS – najmodernija Fijatova fabrika u svetu

    Fijatova fabrika u Kragujevcu, u kojoj uskoro počinje proizvodnja najnovijeg modela vozila italijanskog proizvođača, biće najmodernija Fijatova fabrika na svetu, rečeno je srpskim novinarima u poljskom gradu Tihi.

    Grupi novinara iz Srbije u Tihi, gradu koji je svojevrsna industrijska baza Poljske, predstavljeni su planovi kompanije Fijat i rezultati u proizvodnji i izvozu.

    Fijatova fabrika u Kragujevcu, u kojoj uskoro počinje proizvodnja najnovijeg modela vozila italijanskog proizvođača, biće najmodernija Fijatova fabrika na svetu. Reč je o najsavremenijoj, robotizovanoj tehnologiji kojom će se izrađivati dosadašnji, ali i novi model Fijatovog automobila.

    Grupa od trideset novinara iz Srbije boravila je u poljskom gradu Tiha, u kome je italijanska kompanija, pre nekoliko godina izgradila jednu od najsavremenijih fabrika u Evropi.

    Fijat u Poljskoj zapošljava oko pet hiljada radnika, i proizvodi četiri modela automobila. Sa proizvodnih pogona  u Tihi silazi jedan od najpopularnijih Fijatovih modela „panda“, a samo tokom ove godine, iz Poljske je na tržišta svih kontinenata isporučeno blizu pola miliona vozila.

    Na nekoliko potpuno robotizovanih linija, osim „pande“, proizvode se modeli Fijat „5000″, delovi za Lančiju, Ford. Vozila sa potpisom italijanskog proizvođača prodaju se na tržištima 68 zemalja sveta.

    Fijat automobili Srbija sa sedištem u Kragujevcu, privodi kraju pripreme na instalaciji najsavremenije opreme za početak proizvodnje novog modela.

    Kompanija Fijat je tokom ove godine proizvela više od pola miliona vozila, ukupne vrednosti oko četiri milijarde evra. Pogoni u Kragujevcu uskoro bi trebalo da budu spremni da, uz popularni „punto“, svetskom tržištu isporuče najnovija vozila.

    U Tihi se već nalaze mladi inženjeri iz Srbije kojima predstoji višemesečna obuka na najsavrenijim tehnologijama u auto-industriji.

    Fijatova fabrika u Kragujevcu trenutno zapošljava oko hiljadu  radnika u proizvodnji.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE