Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Način na koji se šminkate govori o vašem karakteru

    Način na koji se šminkate i ulepšavate, mnogo govori i o vašem karakteru. Dok pojedine žene ne izlaze iz kuće nedoterane, druge se sređuju samo kada imaju poseban razlog za to. Evo kako to tumače italijanski psiholozi…
     
    Dame koje uopšte ne koriste šminku šalju jasnu poruku okruženju da žele da budu prihvaćene i da ih neko voli takve kakve su, bez „maske“. Žene koje se stalno gledaju u ogledalu i proveravaju da li je sa ružem ili maskarom sve u redu su veoma ambiciozne, ali i nesigurne, pa pridaju previše važnosti tuđem mišljenju.
     
    Osobe koje šminkaju samo oči žele da akcenat stave na svoj intelekt, dok dame koje naglašavaju isključivo usne pokazuju strastvenost.
     
    Ukoliko je šminka gotovo neprimetna, psiholozi to tumače kao strah od starenja i želje da se zaustavi vreme. Taj način praktikuju diskretne osobe koje obožavaju tajne.
     
    I lakovi za nokte mnogo govore o karakteru. Dame koje uvek imaju nalakirane nokte na rukama i nogama, naglašavaju svoju „mačkastu“, odnosno žensku prirodu. One koje lakiraju samo nokte na rukama vole da imaju sve pod kontrolom, a samo na nogama je želja da se dopadnete u seksualnom smislu. Izuzetno dugi nokti pokazuju egocentričnu prirodu.
     
    Žene koje najčešće koriste beli lak su nežne i stidljive, dok ružičasti tonovi otkrivaju romantičnu ličnost. Osobe koje najviše vole bezbojni lak su uredne, ali osećaju da ne pripadaju vremenu u kojem žive, već nekoj drugoj epohi.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE