Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Mercedes pravi konkurenciju za BMW X6

    Mercedesu roditeljski Daimler je i službeno potvrdio kako će u svojoj američkoj fabrici u Alabami proširiti proizvodne kapacitete kako bi se u njoj mogao proizvoditi još jedan, peti po redu model. Sada se tamo proizvode M, R i GL klase, a već je i pre najavljena i proizvodnja C klase. Peti bi, pak, trebao biti u potpunosti novi model u Mercedesovoj ponudi.

    Radi se o coupe-SUV crossoveru pod oznakom MLC ili GLS (ovisno o izvoru), a reč je o konkurentu BMW-ovom modelu X6. Naravno, ovaj će se automobil temeljiti na M klasi, kao što se X6 temelji na modelu X5. Takođe, ovaj će automobil imati mesta za četvoro putnika, dok će najveći uticaj na njegov stil ostvariti limuzinski CLS.
     
    Tehničkih podataka za sada baš i nema, ali zna se kako će motorizaciju najverovatnije činiti benzinski turbo 3.5 V6 i 4.6 V8 kao i dizelski 3.0 V6. Planira se i dizelsko-hibridni model, dok će vrh ponude činiti AMG verzija s 5,5-litrenim turbo V8 pogonskim motorom.
     
    Dolazak MLC-a na tržištu se očekuje tokom 2015. godine, a godinu dana kasnije bi se ovom nemačkom dvojcu trebao pridružiti i treći član, Audijev Q6.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE