Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    (FOTO, VIDEO) Restauriran Holden Hurricane iz 1969. godine

     
    Kada je javnosti predstavljen Holden Hurricane Concept, ovo futurističko vozilo kompanija je opisala kao istraživački projekt čiji je cilj bio istražiti trendove, nove pogonske sklopove i druge dugoročne razvojne projekte. Hurricane je bio revolucionaran sportski kupe dvosed sa središnje smeštenim motorom i  opremljen tehnološki naprednim sistemima za koje dosta današnjih vlasnika automobila ne može reći da imaju u svojim automobilima. 
     

    Naime, još davne 1969. godine, Hurricane je imao GPS navigacijski sistem, digitalne merne instrumente i kameru za vožnju unazad koja je za prikaz koristila CCTV ekran, automatsku klimu i funkciju automatskog traženja radio stanica. Činjenica da je Holden pre 42 godine predstavio automobil sa sistemima i funkcijama od kojih su se mnogi tek nedavno počeli pojavljivati u masovnoj proizvodnji, pokazuje koliko su inženjeri u Holdenu bili neverovatno pronicljivi i tačni u predviđanju napretka auto-industrije, kako dizajnerski tako i tehnološki gledano.


    Projekt za restauraciju ovog automobila započeo je 2006. godine i u proteklih pet godina dizajneri i inženjeri su završili svoj posao i uspešno vratili Hurricane-u stari sjaj. Holden Hurricane biće izložen na Motorclassica auto showu u Melburnu.
     

     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE