Lista mrtvih slavnih ličnosti koji najviše zarađuju

PinterestFacebookTwitterShare

Neke slavne ličnosti čak i posle svoje smrti nastavljaju da zarađuju, pa su tako Majkl Džekson, Elvis Prisli i Merilin Monro tri preminula umetnika koji su najviše zaradili poslednjih godinu dana prema rangiranju časopis Forbs objavljenom danas.

U periodu između oktobra 2010. i oktobra 2011. Majkl Džekson je zaradio 170 miliona dolara, daleko ispred Evlisa Prislija (55 miliona dolara) i Merilin Monro (27 miliona), navodi Forbs.

Da bi se neka od “slavnih mrtvih osoba” uopšte našla na ovoj listi potrebno je da je zaradila najmanje šest miliona dolara u poslednjih dvanaest meseci.

Glumica Elizabet Tejlor, koja je umrla 23. marta, ušla je na tu listu na petom mestu (12 miliona dolara) koje deli sa Džonom Lenonom, a nalazi se iza crtača stripa “Pinats” (Peanuts) Čarsla Šulca (25 miliona dolara).

Prihodi uglavnom stižu od autorskih prava ili licenciranja fotografija. Za Elizabet Tejlor dobit je najviše od njenog parfema “White Diamonds”.

Prošle godine su Majkl Džekson i Elvis Prosli već bili na vrhu liste, a iza njih je bio pisac “Gospodara prstenova” Džon Tolkin.