Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Kupite drakulin plašt

    Ljubitelji filmskog krvoloka iz Transilvanije imaće sredinom decembra priliku da kupe crni plašt koji je Bela Lugoši nosio u hororu „Drakula“ iz 1931. godine. Do dela kostima neće biti lako doći jer stručnjaci procenjuju da će novi vlasnik morati da izbroji između 1,5 i dva miliona dolara!
     
    Crni plašt koji je glumac Bela Lugoši nosio u legendarnom Drakuli, jednom od prvih holivudskih horor ostvarenja inspirisanih životom mitskog vampira, biće jedan od ponuđenih predmeta na aukciji koja je zakazana za sredinu decembra na Beverli Hilsu.
    Kako prenosi Rojters, očekuje se da dugi crni plašt, u kojem se Lugoši pojavljuje u horor klasiku iz 1931. godine, dostigne cenu od 1,5 do dva miliona dolara.

    Lugoši, jedan od najpoznatijih glumaca horor žanra s početka Holivuda, koji se proslavio ulogama u filmovima kao što su Frankenštajnov sin i Ubistva u ulici Morg, sahranjen je u Drakulinom kostimu 1956. godine. Ostao je samo plašt koji je poklonio sinu.

    Na aukciji „Icons of Hollywood“, osim plašta, naći će se i nekoliko drugih predmeta iz filmova u kojima je Lugoši glumio kao i iz nekoliko drugih holivudskih ostvarenja.

    Najviše pažnje će svakako privući crvene cipelice iz filma Čarobnjak iz Oza, procenjene na tri miliona dolara i automobil za putovanje kroz vreme iz ostvarenja Povratak u budućnost, koji bi mogao da dostigne cenu između 400.000 i 600.000 dolara.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE