Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    (FOTO): Najmanje hotelske sobe na svetu

    Nekim turistima dovoljno je samo malo prostora da spuste glavu i odmore se.
     
    Kapsula-hoteli u Japanu

    Kao solarijum ili kovčeg sa nešto slobodnog prostora, Kapsula-hoteli popularni su već decenijama u Japanu jer su namenjeni biznismenima ili noćnim pticama koje su previše pijane ili umorne da se oteturaju do kuće. Složene jedna preko druge poput mašina za pranje veša, kapsule su obično opremljene krevetom, televizorom, bežičnim internetom i kapcima na prozorima koji čuvaju privatnost. Kapsula-hoteli nalaze se u mnogim gradovima Japana, a posebno u Tokiju i koštaju 17,5 do 44 evra za noć.
     

     

     
    Kapsula-hotel, Hag

    Ove čaure za preživljavanje sa platformi za podmorsko bušenje nafte promenile su namenu i postale plutajući smeštaj usidren u Hagu. Sadrže hemijske toalete, mini biblioteku, grickalice, DVD plejere, jastuke za spavanje i enterijer koji su ukrasili različiti umetnici i dizajneri. Noćenje košta 60 evra.
     

     
    Park hotel od betonskih cevi, Bernepark, Austrija

    Nastao od cevi za odvod, ovakve čvrsta, cilindrična skloništa postavljena su u parku pored popularne biciklističke staze, nudeći udoban boravak u odnosu na šator. Enterijer je jednostavan: penaasti dušek u grubom okviru, sveže oprana posteljina, ispod kreveta je prostor za odlaganje stvari. Boravak u ovom hotelu je po pravilu „daj šta daš“.
     

     
    Hotel u Stavorenu, Holandija

    Možete da spavate u drvenim vinskim buradima (svaki opremljen sa dnevnim boravkom, zarad dodatne kvadrature) u ovom neobičnom tematskom hotelu u pokrajini Friesland. Burad su opremljena u etno stilu, a noćenje košta od 90 do 120 evra.
     

     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE