Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Opasnosti koje vrebaju u hotelima

    Srce je tamo gde je dom, a hotel, odnosno hotelska soba u kojoj boravite definitivno je mesto na kojem maksimalno treba da koristite glavu.

    Svrha teksta objavljenog na stranicama independenttraveler.com nije da se turistima i putnicima utera strah u kosti, već da se gosti hotela upozore na opasnosti koje vrebaju. Naizgled sitne prevencije mogu sprečiti katastrofu koja bi mogla da pokvari vaše putovanje.

    U nastavku donosimo top pet stvari koje nikada ne biste trebali da uradite dok boravite u hotelu u nekoj stranoj zemlji – za vaše dobro.

    Ne naslanjajte se na prozore


    U poslednje vreme mnogi upozoravaju na slabu sigurnost prozora u hotelskim sobama. U junu je jedna dvogodišnja devojčica pala kroz prozor hotela u Minesoti. Iste sedmice, hotel W u Austinu zatvoren je na nekoliko dana nakon što je s njega otpalo nekoliko staklenih stena s balkona. Povređeno je četvoro ljudi. U drugom incidentu istog hotela dve žene su pale kroz prozor hotelske sobe, a jedna od njih je poginula. Možda vam ovo nije dovoljno uverljivo, ali autor teksta napisao je da je u Google tražilicu upisao „padovi s hotelskih prozora“ i pojavilo se dovoljno rezultata za upozorenje – ne naslanjajte se na prozore u hotelskim sobama.

    Klonite se minibarova
    Za autora teksta minibar spada u istu kategoriju kao i prekrivač za krevet u hotelu – postoji, tu je nadohvat ruke, ali nema šanse da ću ga ikada koristiti. Ali, mnogi dođu u iskušenje da zavire što se sve krije u tom malom frižideru pored kreveta. Ne nasedajte, čokoladica od četiri dolara ili nešto puno skuplje začas će se naći na vašem računu. Nepotrebno.

    Izbegavajte da pijete iz staklene čaše
    Hotel je leglo mikroorganizama koje za sobom ostavljaju putnici, gosti hotela. Daljinski, prekidači za svetlo, prekrivač za krevet – sve to puno je raznih bakterija koje ne želite u svojoj blizini i opsesivni putnici ih izbjegavaju. Ali, tom popisu treba dodati još jednu stvar oko koje su oprezni čak i oni manje zahtevni gosti – staklenu čašu. Ipak, nju dotičete usnama. Postoje zakoni koji kažu da se te čaše moraju dezinfikovati, ali ne možete biti sigurni da osoblje hotela to zaista radi. Najbolje je ili ne koristiti čašu ili je nekoliko minuta isprati pod vrućom vodom. Što je sigurno – sigurno je.

    Broj vaše sobe neka bude tajna
    Postoji niz praktičnih saveta u Vodiču za sigurnost hotela, a jedno od njih bi trebali znati svi gosti, pogotovo žene koje putuju same – ne dopustite da se na recepciji naglas izgovori broj vaše sobe! Ako se to dogodi, zatražite drugu sobu i ključ. Nikad ne znate ko stoji u predvorju hotela i čeka baš takvu informaciju.

    Ne ignorišite recenzije hotela
    Svake godine TripAdvisor objavi popise najprljavijih hotela u Aziji, Evropi, Indiji i Americi. Verujte, neka od tih iskustava mogu biti ravna noćnoj mori. Izbegnite odsedanje u nekom od tih hotela tako što ćete proveriti u kakvom su stanju i što o njima pišu specijalizovane stranice.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE