Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Uzeli im dete jer nisu platili sendvič

    Američki lanac supermarketa Sejfvej je danas saopštio da neće tužiti jedan bračni par čije je hapšenje u Honoluluu na Havajima zbog neplaćenog sendviča navelo socijalne radnike da im nakratko oduzmu dvogodišnju ćerku.

    Slučaj iz supermarketa u Honoluluu izazvao je brojne osude u SAD, a dete je posle 18 sata vraćeno roditeljima.

    Portparolka Sjefveja rekla je Asošijeted presu da Sejfvej neće tužiti Marsina Leščinskog i njegovu suprugu Nikol, koja je u trenutku hapšenja prošle sedmice bila u 30. nedelji trudnoće.

    Nikol (28), nekadašnja pripadnica američkog ratnog vazduhoplovstva, sa suprugom i malom ćerkom Zofijom je bila u kupovini, i za to vreme je jela sendvič, pri čemu je, kako tvrdi, čuvala njegovu omotnicu sa cenom da plati. Ali, kada su došli na kasu sa namirnicama u vrednosti od 50 dolara, bračni par je zaboravio na taj sendvič. Potom su ih čuvari ispitivali i odveli na sprat u upravu supermarketa par je očekivao da će im biti očitana bukvica, uzet novac za sendviče i biti im omogućeno da odu. Ali, kako je rekla Nikol, menadžeri nisu hteli da dozvole da se sve završi na plaćanju.

    Četiri sata kasnije došao je policajac, pročitao bračnom paru njihova prava i stavio im lisice, a žena iz socijalne službe za staranje o deci došla je po Zofiju da je vodi. Trudna Nikol je potom izgubila pribranost i u jednom trenutku dobila napad povraćanja.

    Bračni par je posle pretresa pušten uz kauciju od 50 dolara. Dete, koje se nikad nije razdvajalo od Nikol i Marsina, vraćeno je roditeljima 18 sati kasnije.

    Prema rečima Nikol Lešcinski, incident je bio „užasavajući, činilo se da eskalira, i niko nije mogao da kaže ‘ovo je previše’.

    Predsednik Sejfeja Karl Šreder (Sćroeder) je juce nazvao Nikol i, prema rečima portparola, „izvinio joj se zbog onog što je prošla“. Kako je u Sejfveju rečeno, pozivanje policije je rutinska procedura u slučaju krađe u prodavnici, ali nije bilo predviđeno da će posledica biti – razdvajanje roditelja od deteta.

    U policiji je rečeno da je pozivanje socijalnog radnika takođe rutinska procedura u slučaju kada dete prisustvuje hapšenju oba roditelja.

    Nikol je u međuvremenu izjavila da je njoj i njenom mužu rečeno da ne smeju da kroče u Sejfvej sledećih godinu dana.  Portparol kompanije je rekao da ne zna ko je to mogao da im kaže, ali da Sejfej ovoj porodici – ponovo želi dobrodošlicu.  Sejfej će, dodao je portparol, ispitati na koji način se menadžeri i zaposleni u kompaniji obučavaju „pošto se u ovom slučaju nije postupalo na podesan način“.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE