Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    (FOTO): Ovako izgleda najstariji hotel na svetu

    Drevne građevine uvek oduševljavaju, ali Hoši Riokan u Japanu, najstariji hotel na svetu, obara sa nogu tradicijom i istorijom dugom 13 vekova.
     

    Ovaj nesvakidašnji hotel vodilo je 46 generacija iste porodice u čijem je bio vlasništvu. Lokaciju hotela je otkrio budistički monah, Taičo Daiši tako što ga je božanstvo posetilo u snu i reklo da se ispod sela Avasu nalaze skriveni vreli izvori koje je blagoslovio „Iscelitelj duša“.
     


    Da je to bila istina ubrzo se pročulo, jer je mnoge bolesne stanovnike sela Avasu iscelila upravo vrela voda sa izvora. Danas ljudi iz celog sveta dolaze da se okupaju u banji hotela izgrađenog baš na tom mestu.



    Hotel je kompletno opremljen restoranom, banjom, sobama, vrtom, pozorištem, dvoranom, festivalskim foajeom i sa još nekoliko drugih jedinica, kojima pravu namenu znaju samo Japanci.
     


    U mnogim sobama i dalje je zadržan tradicionalni japanski enterijer, dok su druge renovirane u moderniji ambijent. U okviru hotela je i Hoši muzej koji je posvećen tradicionalnoj umetnosti regiona i zanata.
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE