Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    (FOTO) CNN izabrao najčudnije stadione na svetu

    Američki CNN sastavio je listu najčudnijih fudbalskih stadiona širom planete, a listu predvode dva stadiona iz Portugala. 

    Estadio da Madeira (slika 1) i Braga Municipal (slika 2), dva su stadiona u Portugalu koja su privukla pažnju novinara američke kuće. Stadion u Funkalu na Madeiri sagrađen je 2007. i prima 5.500 gledalaca i poseban je po tome što ima samo dve tribine i nalazi se iznad grada, a do njega vodi jedna uska ulica, navodi se u tekstu.

    Stadion Brage, koji je izgradio poznati arhitekta Eduardo Souto de Moura, ovogodišnji je  dobitnik nagrade „Pritzker Architecture Prize“. Stadion je sagrađen 2003. uoči evropskog prvenstva u Portugalu, a umesto jedne od tribina nalazi se stena.

    Na listi se našao i jedan stadion iz okruženja, a to je stadion u Rijeci, Kantrida (slika 3).  Autor teksta navodi kako stadion prima svega 10.000 gledalaca, ali je savršeno formiran. Poput Braginog stadiona, iznad jedne tribine nadvila se stena, a vizualni utisak pojačava pogled na Jadransko more udaljeno svega nekoliko koraka od terena.

    Na četvrtom mestu je Allianz Arena u Minhenu, peti je stadion Hernando Siles u La Pazu u Boliviji (slika 4) na 3.637 metara nadmorske visine, a zatim slede Stade Velodrome u Francuskoj (slika 5), Svangaskard na Farskim ostrvima (slika 6) i Kejptaun u Južnoafričkoj Republici.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE