Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Nekoliko trikova za lepu kosu i ispod kape

    Došla je zima, kape i šeširi ponovno su u trendu, a svi ljubitelji ovog modnog modnog dodatka koji može osvežiti i najjednostavniju kombinaciju jako dobro znaju da su pokrivala za glavu veliki neprijatelji kose. Niko ne voli spljoštenu kosu, slepljene šiške na čelu ili, pak, naelektrisanu kosu. Ako želite da budete u trendu i pri tom da imate lepu frizuru, isprobajte ove jednostavne trikove.
     
    Pripremite kosu

    Pripremite kosu preparatima koji će joj dati volumen. Penu za kosu nanesite na vlažnu kosu i teme, pa kružnim pokretima prstima lagano masirajte koren kose. Nakon toga fenom za kosu lagano osušite kosu u suprotnom smeru. Trik je u proizvodima koji reaguju na vodu i toplinu pa s jednim nanošenjem možete više puta napraviti frizuru. Nakon što skinete šešir ili kapu dok je vaše teme još toplo prođite mokrim dlanovima kroz kosu i razbarušite je prstima.

    Napravite SOS frizuru

    SOS frizura skriva kosu, ali i čuva njezin oblik i kvalitet. Kako se vaša kosa ne bi spljoštila, važno je da napravite privremenu frizuru koja će zadržati njeno prvobitno stanje. Kosu isfenirajte i pripremite do kraja, a nakon toga je čvrsto zavežite u visoku punđu, ali bez gumice za kosu. Smotajte kosu u jedan pramen i obmotajte u puža. Ako želite da zadržite savršene kovrdže, ispletite svu kosu u jednu nisku, ležernu pletenicu ili riblju kost.

    Prebacite razdeljak

    Kosa ima jedan smer u kom raste, pa sve što treba da uradite pre nego što stavite šešir ili kapu, jeste da prebacite kosu u suprotnom smeru rasta. Ovaj jednostavni trik stvarno deluje. Sve što treba da uradite jeste da nakon skidanja kape, samo vratite razdeljak na staro mesto. Na taj ćete način izbeći spljoštenu i zalizanu kosu koja je izgubila formu.

    Podignite šiške

    Beživotne šiške spljoštene na čelo nikome dobro ne stoje. Kako bi izbegli ovu tragediju za kosu isprobajte ovaj trik. Navucite šešir preko šiški, pa ga lagano povlačite nazad sve dok šiške ne ostanu u njemu. Ako imate nešto duže šiške, zakačite ih na stranu sa šnalom, i to na delu iznad uha kako bi ostale u potpunosti unutar kape ili šešira.
     
    Rešite se elektriciteta

    Kosa nakon nošenja šešira ili kape neretko leti na sve strane za što je zaslužan elektricitet. Kako bi ukrotili neposlušnu kosu, pređite lagano preko površine kose na mokre dlanove nanesite kap do dve omekšivača za veš, pa dlanovima pređite lagano preko kose.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE