Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    I Jevtićeva putuje u London

    Na 25. torinskom maratonu Olivera Jevtić je potvrdila reči svog trenera Slavka Kuzmanovića da A olimpijsku normu uvek ima u „malom džepu”. Juče je stazu u Torinu pretrčala za 2:32,09 časa, za 4,51 minut nadmašila A normu za London (2:37,00) i obezbedila četvrto učešće na olimpijskim igrama, iako je prethodnu maratonsku trku istrčala još pre 15 meseci.

    Bilo je to na Evropskom prvenstvu u Barseloni 2010. a tada i juče u Torinu zauzela je peto mesto.

    Trka je, ispostavilo se, bila znatno brža nego što se očekivalo, a za to je pre svega zaslužna Ukrajinka Julija Ruban, maratonska zvezda u usponu koja je već posle pet, šest kilometara odlučila da podigne tempo trke i na kraju pobedila sa odličnih 2:27,10 minuta. Drugo mesto sa dva i po minuta zaostatka osvojila je gotovo potpuno nepoznata Litvanka Rasa Drazauskaite sa 2:29,46, a treće iskusna Ruskinja Silvija Skvorcova sa 2:30,09. Ispred Jevtićeve bila je još Etiopljanka Šitaje Gemeču sa 2:30,55.

    „Oliverin cilj je bio da ispuni A olimpijsku normu i to je ostvarila uprkos dugoj pauzi. To je najvažnije, kao i činjenica da povredu koja je prouzrokovala odsustvo sa trka nije ni osetila. Zadovoljniji bi bili da smo imali dovoljno vremena da se spremimo za ovu ili neku narednu trku, međutim bio je poslednji trenutak da Olivera ispuni normu za učešće u Londonu i sada može mirno i ozbiljno da se priprema za Olimpijske igre,“ rekao je u razgovoru za Politiku trener Slavko Kuzmanović.

    Na jubilarnom Torinskom maratonu, posvećenom 150 godišnjici ujedinjenja Italije, u tri trke bilo je ukupno 25.000 učesnika. Po prilično hladnom vremenu (na startu 4 na cilju 15 stepeni) u muškoj konkurenciji u maratonu pobedio je Marokanac Abdelaziz el Idrisi Enaži sa ličnim rekordom – 2:08,13 č. Drugi je bio Kenijac Čebor (2:08,21), a treći Etiopljanin Megersa (2:08,45).

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE