Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    (FOTO) Rolerkouster skulptura za pešake

    Ukoliko ste u strahu od brzine kojom se odvija vožnja na rolerkousteru, postoji lakši način da osetite tu vrstu uzbuđenja. Zapravo, ovde nije reč o rolerkousteru već o ogromnoj skulpturi koja se nalazi u Duisburgu u Nemačkoj.
     
    Sagrađena je na brdu Hajnrih-Hildebrend-Hajt u Angerparku, otvorenom 2008. godine. Posetioci mogu da se popnu na krivudavu građevinu i da uživaju u pogledu koji se pruža odatle, ali bez bojazni da će im se bilo šta dogoditi usled prebrze vožnje.
     
    Skulptura nosi naziv „Tigar i kornjača-Magična planina“, visoka je 20 metara i nalazi se na 85. metru nadmorske visine. Napravljena je od kalaja, cinka i čelika, materijala koji simbolizuju rane industrujske početke Rur regije, u kojoj se skulptura i nalazi. Nekada je postojala proizvodnja cinka u tom području, a čelik se proizvodi u Krupp Mannesmann kompaniji, lideru na tržištu čelika.
     
    „Rolerkouster je simbol ubrzanja i velike brzine koju poseduje tigar, ali posetioci će se sa ovim objektom upoznavati korak po korak, brzinom svojstvenoj kornjači“, izjavio je dizajner ovog projekta, Ulrih Gent, prenosi Daily Mail. Njegov saradnik, Hajke Muter, dodao je da je skulptura vizuelna atrakcija po kojoj se, zapravo, može i hodati.
     
    Za izgradnju je upotrebljeno 120 tona čelika i nalazi se na 17 potpornih stubova. Šetačku stazu, dugačku 220 metara, čini 249 stepenika i LED rasveta na rukohvatima duž cele staze, a realizacija projekta iznosila je dva miliona evra.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE