Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    NBA sezona pred otkazivanjem

    Sindikat igrača američke NBA lige odbio je juče ponudu vlasnika klubova, tako da je sezona u najjačoj košarkaškoj ligi sveta pred otkazivanjem.

    „Spremni smo da podnesemo tužbu protiv lige i mislimo da je to najbolji način da igrači dobiju ono što im pripada“, izjavio je izvršni direktor sindikata igrača Bili Hanter, nakon što je odbijena ponuda kojom su vlasnici klubova predložili podelu košarkaških prihoda 50:50 posto.

    Prinudna „obustava rada“ u NBA ligi traje već 137 dana zbog nemogućnosti da se igrači i vlasnici klubova dogovore oko novog kolektivnog ugovora, a predsednik saveta igrača Derek Fišer nazvao je odbijanje ponude „najboljom mogućom odlukom“.

    „Većina igrača sada mnogo toga stavlja na kocku. Međutim, svi to smatramo važnim ne samo za nas, već i za one koji će igrati u ligi sledeće decenije i dalje“, rekao je Fišer na konferenciji za medije u društvu brojnih igrača, među kojima su bile i zvezde NBA lige Kobi Brajant i Karmelo Entoni.

    Komesar NBA lige Dejvid Štern ocenio je da su se igrači odlučili za „samodestrukciju“.

    „Ovo je neodgovorna odluka. Mislim da je prava tragedija što nam sezona klizi iz ruku i što se igračima onemogućava velika zarada za koju su naporno radili. Igrače je obmanulo vođstvo sindikata“, poručio je Štern.

    Da su igrači prihvatili predlog vlasnika klubova, takmičenje u NBA ligi počelo bi 15. decembra i bile bi odigrane 72 utakmice, odnosno deset manje nego u normalnim okolnostima.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE