Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Na šta paziti kad menjate boju kose

    U bojenju kose nema strogih pravila, ali postoje neke zakonitosti kojih bi se trebalo pridržavati.

    Crvenokose poslednje dve godine dominiraju crvenim tepisima. Uz perike tako ekspresivnih nijansi često se povezuju zavodničke sklonosti, pa razmislite jeste li spremni za takvu promenu. S druge strane, riđa kosa osvetljuje lice i čini ga toplim, što je učinak koji neki frizeri upoređuju s permanentnim make-upom. Riđe se ne trebaju toliko brinuti oko toga jesu li našminkane ili ne, za razliku od, recimo, plavuša…

    Plavuše se, kažu, najbolje zabavljaju. Možda one kojima ne smeta činjenica da plave nijanse često deluju hladno na ten lica ili jednostavno ističu njegovo bledilo. Zbog toga je malo blondina koje sebi mogu priuštiti nemaran odnos prema šminki. Mnogo je više onih koje moraju naglasiti bar jedan detalj, bio to upečatljiv ruž ili dramatična šminka na očima. Usprkos tome i činjenici da je izrastak na plavoj kosi ‘najnemilosrdniji’ od svih, plava je bila i ostaće boja za kojom će se okrenuti najviše glava.

    Brinete, da li se brinete katkad zbog sjaja svojih smeđih vlasi? Ako je odgovor potvrdan, niste same. Pripadate najbrojnijem klubu žena na planeti. Za razliku od plavuša, vašu boju neće podići pramenovi, nego preliv. Što sjajniji, to bolji. Šminka koja se najbolje stapa sa smeđom kosom (i očima) dolazi iz plavičastog spektra. Plava senka ili ljubičasta maskara učiniće više za vaš izgled nego nove cipele i neuporedivo će manje koštati.

    Crnke
    bi trebale vrlo oprezno pristupati farbanju svoje tamne kose kako nijansa ne bi izgledala neprirodno. Najvažnije je izbegavati nijanse koje ispiranjem postaju crvenkaste, a bilo bi idealno kad kosa uopšte ne bi izgledala kao da je obojena. Kao i ostalim tamnokosima, vaš cilj je održavanje sjaja.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE