Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Let nastavljen pošto su putnici platili dug kompanije

    Austrijski Komtel er, nakon zaustavljanja aviona u Beču, na letu od indijskog Amricara do Birmingema naterao putnike da plate da bi stigli do destinacije .

    Izgleda da mala kompanija nije imala novca za nastavak leta, ali još uvek nije jasno za šta je od putnika zatraženo da daju novac, za gorivo ili takse u Birmingemu. Direktor kompanije, tvrdi da je u pitanju rata za lizing.
     
    Umesto da nastave let posle sipanja goriva u Beču, osoblje je zamolilo 180 putnika da izađu iz aviona, uz obaveštenje da let neće biti nastavljen. Putnici su odbili napuštanje letelice, a piloti su čak u pomoć pozvali policiju na bečkom aerodromu Švehat, koja nije nadležna za rešavanje ovakvih sporova. Iako su već satima putovali putnici su se odlučili na štrajk sedenjem, koji je urodio plodom.
     
    Kompanija je putnicima potom dala ponudu da će nastaviti let za Birmingem ako skupe 24.300 evra, koje „Komtel“ duguje. Samo tri putnika je odlučilo, nakon dobijene ponude, da promeni let, dok je ostatak prikupio potreban novac.
     
    Pošto jedan deo putnika nije pri sebi imao gotovinu, uz pratnju obezbeđenja, oni su pare digli sa bankomata na aerodromu. Nakon šest sati provedenih na aerodromu u Beču letelica je krenula ka krajnjoj destinaciji.
     
    „Niko nam nije ništa rekao. Oni su želeli samo novac u gotovini. Svi su bili ljuti“, prepričao je Tarloh Sing, jedan od putnika, koji je morao da nabavi novac za isplatu dugovanja austrijske kompanije.
     
    Direktor kompanije Rihard Fluk objasnio je da poslednja rata za lizing aviona nije plaćena te da se zbog toga firma preko koje je uzeta letelica na lizing „Mint ervejs“ protivila da nastavi let ka Birmingemu. Prema Fluku, pre deset dana su po prvi put računi plaćani sa zakašnjenjem, a pošto je prošla rata izostala, ova kompanija je odlučila da se povuče iz posla.
     
    Naime, „Mint ervejs“ sa sedištem u Madridu stavlja na raspolaganje avione i posadu „Komtelu“, a avione zakupljuje britanski tur-operater „Afponvuri“. Nedelja rotacije sa četiri leta košta, kako je agenciji APA objasnio Fluk oko 450.000 evra, a „Afponvuri“ taj novac direktno plaća „Mint ervejsu“.
     
    On je ukazao da je je ova linija bila dobro popunjena, ali da se ne zna da li će biti nastavljena. U ovom trenutku su letovi obustavljeni, i svi planirani letovi otkazani do daljnjeg.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE