Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Div iz doline Loare: Ukleti dvorac, mamac za turiste

    Ako verujete u priče o duhovima i dvorcima koje oni opsedaju, onda posetite dvorac Brisak iz 11. veka. Smešten je u dolini reke Loare u Francuskoj. U čak 204 sobe ove sedam spratova visoke građevine, zbog čega ga sa pravom zovu „div iz doline Loare“, naći ćete brojne antikvitete, tapiserije i razna umetnička dela, ali i duhove koji ga čuvaju, bar ako se može verovati lokalnom stanovništvu koje potpiruje i širi ovu zanimljivu legendu.
     

    Legenda o duhovima iz dvorca Brisak ide ovako. U jednom periodu dvorac je bio vlasništvo izvesnog Žaka, uspešnog i srećnog čoveka koji je tu živeo sa suprugom Šarlot. Ali, Šarlot je imala ljubavnika i to je bilo prilično očigledno.

    Besni suprug Žak nije to mogao da trpi i posle izvesnog vremena Šarlot i njen ljubavnik su jednostavno nestali. Međutim, ljubavnici su, i pošto su ubijeni, ostali u dvorcu da bi progonili Žaka. On se na kraju odselio, a priča o opsednutom dvorcu je ostala.
     
    Neki posetioci dvorca Brisak idu tako daleko pa čak tvrde da se noću i dalje čuju glasovi zaljubljenih ljubavnika, dok dvorcem vlada vrlo romantična atmosfera.
     


    Brisak, najviši dvorac u Francuskoj, godinama je nenaseljen zbog straha i neprijatnosti koje priče o duhovima stvaraju u ljudima. Danas ga brojni turisti posećuju upravo zbog toga i sa posebnim uzbuđenjem istražuju njegove hodnike i brojne sobe.

    Postoje i organizovani turistički obilasci, kada mogu da se probaju i neka od lokalnih vina u vinskim kamenim podrumima dvorca. Okolina i vrtovi su lepo uređeni, a posebna atrakcija je izlet balonom iz kojeg se uživa u pogledu na predivan krajolik i dvorac.
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE