Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Odložite šišanje i do šest meseci

    Ukoliko želite da imate kosu zdravog izgleda bez ispucalih krajeva, frizeri savetuju da se šišate jednom mesečno, po malo. Ova rutina čestog šišanja sigurno ne ide na ruku damama koje žele da puste kosu, a ni onima koje prosto nemaju vremena ili novca za tako čest odlazak kod frizera. Međutim, postoji način da se šišanje odloži, a da kvalitet kose ostane na željenom nivou.
     
    Koristite adekvatan šampon i balzam. Šamponi dosta isušuju kosu, zbog toga se treba opredeljivati za one koji imaju sastojke koji će kosi pružiti neophodnu hidrataciju. Adekvatni preparati za pranje i hidriranje kose mogu oporaviti blago isušene krajeve i odložiti šišanje i do nekoliko nedelja.

    Ređe perite kosu. Samo pranje kose ne oštećuje dlaku, ali sve ono što ide uz pranje je više nego oštećuje. Ukoliko je ređe perete, kosu ćete ređe fenirati, stilizovati, goreti… Samim tim ćete je i sačuvati od oštećenja.

    Perite kosu po obrnutom redosledu. Profesionalni frizeri savetuju da i pre nego što na kosu nanesete šampon, krajeve zaštitite balzamom, kako bi se manje isušivali.  Takođe, šampon nanosite samo na koren kose i utrljajte ga. Količina koja će preći preko krajeva tokom ispiranja je sasvim dovoljna da oni budu čisti.

    Jednom nedeljno na kosu nanesite masku. Maska trenutno čini kosu lepšom i zdravijom. Oni sa izuzetno suvom i oštećenom kosom je čak mogu nanositi i svaki put kada peru kosu dok se ne oporavi.

    Preparate za stilizovanje kose nanosite dok je kosa vlažna. Suva kosa će preparate za oblikovanje kose agresivnije prihvatiti nego vlažna, tako da će biti podložnija lomljenju, a i efekat preparata će kraće trajati (isto kao i što pripremljena koža bolje prihvata šminku nego suva).

    I na kraju: Nosite punđe koje prikrivaju krajeve koji su oštećeni. Oštećenu kosu nema svrhe oblikovati feniranjem. Suvi, ispucali i istanjeni krajevi neće biti poslušni, a feniranje ili presovanje će ih samo dodatno oštetiti. Zato, ukoliko još uvek niste u stanju da odete na šišanje, suve i neugledne krajeve bolje sakrijte nekom prikladnom frizurom.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE