Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Nudizam u švajcarskim Alpima se kažnjava

    Švajcarski savezni sud odobrio je kantonima da po sopstvenoj odluci kažnjavaju nudiste u Alpima, odnosno da ljudima koji planinare bez odeće zabrane da se bave ovim sportom.
     
    Lokalni mediji često su izveštavali o protestima građana protiv nudističkog planinarenja, da bi sud nedavno prvi put potvrdio kaznu jednom 47-godišnjem planinaru „golaću“, napisavši mu kaznu od sto franaka.
     
    Slučaj je počeo još u oktobru 2009, kad je planinar u šumi nabasao na porodicu koja je tamo kampovala. U tužbi se tvrdilo i da je „kao od majke rođen“ prošetao i pored Hrišćanskog rehabilitacionog centra.
     
    Jedna žena, koju je takođe sreo, podnela je prijavu, ali ga je niži sud u kantonu Apencel Auserode prvobitno oslobodio, uz obrazloženje da švajcarski zakoni ne nalažu da je javna golotinja zločin.
     
    Ipak, viši sud je odluku preinačio, a nedavno je i potvrđena. Goli planinar se žalio da mu nije dovoljno jasno šta mu se zapravo zabranjuje, tvrdeći da većina stanovništva nema ništa protiv nudizma u planinama. Osim 100 franaka, moraće da plati i 3.330 franaka sudskih troškova.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE