Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    (FOTO) Upoznajte hotelsku sobu budućnosti

    U budućnosti gosti bi mogli da kontrolišu sobu u kojoj su smešteni putem svojih pokreta ili glasa, a tradicionalne balkone zameniće tzv. „zelene kapsule“ prostor obezbeđen za high-tech zabavu.
     
    Novotel i Microsoft već su udružili snage i lansirali koncept hotelskih soba budućnosti. Takva jedna prostorija predstavljena je u francuskom Novotel Paris Vaugirard Montparnasse hotelu pod nazivom „Room 3120“. Dizajnirana je da ugosti četiri osobe i to dvoje odraslih i dvoje dece.

    Koncept hotelske sobe budućnosti podeljen je u dva dela – jedan za odmor i jedan za zabavu. Svaka prostorija opremljena je Xbox 360 konzolom sa posebnim Kintec senzorima koji omogućavaju kontrolu konzole bez fizičkog dodira.

    Naizgled obično ogledalo predstaviće vam potrebne informacije u vidu teksta ili grafike, a samo pokret ruke goste deli od izbora pregleda vesti, informacija o lokalnom vremenu ili multimedijalnog sadržaja.
     
    „Room 3120“ takođe je opremljen multimedijalnim stolom koji poseduje aplikacije koje će vam omogućiti pretraživanje interneta, mogućnost zabave koje pružaju video igre ili interaktivne mape koje će olakšati pronalaženje destinacija u samom gradu.
     
    Prostorija namenjena odrasilma je bele boje u kojoj je smešten krevet na razvlačenje. Druga prostorna jedinica dizajnirana je poput igrališta za decu, oplemenjena bojama sa tatami prostirkom koja na jednom kraju formira klupu na kojoj se nalazi sto sa igrama i raznim multimedijalnim aplikacijama.
     
    Nameštaj u hotelskoj sobi budućnosti ustupa mesto integrisanom prostoru modularnih funkcija.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE