Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Američka vojska izgradila svetilište za pagane, druide i veštice

    Američka vojna baza u Koloradu potrošila je oko 50.000 dolara na izgradnju kamene strukture slične Stounhendžu, javio je Daily Telegraph. Na akademiji su rekli da je to za kadete koji praktikuju religije koje se temelje na poštovanju Zemlje kao što su pagani, druidi i veštice. Uprkos pozamašnom trošku, smatra se da se od 4.300 kadeta samo njih troje otvoreno izjasnilo da su pagani.

    Ova investicija u duhovno dobro američke vojske nije naišla na odobravanje. Bivši republikanski kongresmen Bob Bar se požalio: „Šta je sledeće? Hoće li naoružane divizije biti prisiljene da putuju sa žrtvenim životinjama za satanističke rituale? Hoće li rastafarijanci da zahtevaju ritualnu marihuanu uz svoje obroke?“

    Veštičja religija ili tzv. Wicca dodata je 1970. godine u kapelanski priručnik američke vojske i sadrži detalje o tome kako su organizovani veštičji klanovi i kako druidi bogosluže majci Zemlji i ocu Nebu. U vojsci kažu da je kameni krug postavljen zbog zaštite ustavnog prava na slobodu religije. Američko istraživanje o religijama je procenilo da u SAD-u postoji oko 700.000 pagana i veštica.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE