Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    (FOTO) Museu do Amanhã – nov simbol Rio de Žaneira

    Od kad je Brazil određen kao domaćin Svetskog kupa 2014. i Letnjih olimpijskih igara 2016. godine ubrzano se radi i na novoj slici Rio de Žaneira.

    Museu do Amanhã (Muzej sutrašnjice), delo Santjaga Kalatrava samo je deo tog uzbuđenja i samo je jedan od projekata koji donosi novu estetiku luke Rio de Žaneira. Smešten u luci Mauro, na isturenom delu zaliva, muzej ima dugu belu, segmentiranu konstrukciju. Rađen po principima održive gradnje deo je projekta od pet milijardi dolara koji za cilj ima revitalizaciju priobalja. Biće okružen bazenima za recikliranje kišnice i pet i po hektara parkova, a zgrada muzeja će imati krov od fotovoltažnih panela koji će pratiti sunce tokom dana.

    Muzej će se fokusirati na nauku i održivu i ekološku budućnost. Muzej, čiji su temelji postavljeni u toku ove godine, imaće 5.000 kvadratnih metara izložbenog prostora, a završetak gradnje očekuje se tokom sledeće godine i biće mesto održavanja samita Ujedinjenih nacija „Rio 20“.

    Kalatrava je predložio uklanjanje dela autoputa koji se nalazi u blizini, kao i proširenje plaža u blizini, ali gradske vlasti to još nisu odobrile.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE