Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Top Gear nagrade za KIA Picanto i Pitera Šrejera

    KIA Picanto i Kijin glavni dizajner Piter Šrejer dobitnici su priznanja BBC-ovog magazina Top Gear za ovu godinu – Picanto je postao „Kupovina 2011. godine“, a Šrejer „Ličnost 2011. godine“.
     

    U Top Gearu su u obrazloženju napisali: “Konačno je tu i korejski supermini, koji je bolji izbor od Fiata 500. Želite da pogađate? Ovaj auto košta više od 10 hiljada, ali ga možete dobiti i za manje od osam. To je dve hiljade manje od najjeftinijeg Cinquecenta, i – za naš novac – bolji auto. To je Picanto, naša Kupovina godine, fluorescentna metafora južnokorejskog putovanja od ratnih razaranja do ekonomskog procvata. Pravi primer ekonomskog razvoja – ne samo jeftinih zamena nego i privlačnih proizvoda, od pametnih telefona do televizora i automobila.”
     
    Piter Šrejer koji je dizajnirao Picanta, bio je izabran zbog uspešnog vođenja Kijinog dizajnerskog identiteta.
     
    U pohvali piše: ”Kod dobrog dizajna radi se o dizajnu proizvoda koji bi ljudi rado kupili. Piter Šrejer je svojom odlučnošću i sposobnostima najodgovorniji u Kiji za tako uspešan rad.”
     
    Šrejer je pri tom rekao: “Počastvovan sam zbog Top Gearove velikodušnosti do mene i, što je još važnije, do našeg Picanta. Već nekoliko puta sam rekao da se dizajneru prilikom dolaska u kompaniju retko dogodi da mu daju prazan list papira, mada mi se sada čini da im se ta odvažnost sa ovom nagradom isplatila” i dodao: “Top Gear je poznat širom sveta kao verovatno najnezavisniji magazin, koji pripremaju automobilski zanesenjaci, koje nije strah reći ono što misle. Zato je ova nagrada nešto što raduje sve nas koji radimo u Kiji.”
     
    U prvih deset meseci ove godine širom sveta su prodali 158.427 Picanta.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE