Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    U skladu sa krizom italijanski bar poslužuje „kamatne koktele“

    Jedan italijanski bar počeo je da služi “kamatne koktele”, čija će cena svake večeri rasti ili padati u zavisnosti od tradicionalno nepouzdane razlike između kamatnih stopa na italijanske i nemačke obveznice.

    “Odlučili smo da temu italijanskih noćnih mora pretočimo u prijatne večeri”, naveo je 29-godišnji veb dizajner Simone Liore koji je tu ideju primenio u svom lokalu u gradiću Kuornje na severu Italije, prenela je francuska novinska agencija AFP.

    Koktel je sastavljen isključivo od pića iz zemalja evrozone: nemačkog piva, italijanskog belog vina “proseko” i francuskog likera od crnih ribizli “kasis” i služi se u čašama za “martini”. v“Morate ga probali da biste verovali,” tvrdi Liore koji je kazao da će sav profit od pića otići u dobrotvorne svrhe.

    Fiksna cena koktela iznosi 2,5 evra, ali se ona mjenja u zavisnosti od razlike između prinosa na obveznice nakon zatvaranja berzi. Ukoliko je razlika 500 poena, cena raste za 0,5 evra, ukoliko je 400 poena, koktel će poskupiti za 0,40 evra…

    “To je način na koji smanjujemo napetost oko finansijske situacije i pretvaramo slabost u priliku da se pomogne ljudima kojima je pomoć najpotrebnija”, naveo je Liore.

    Razlika između kamatnih stopa na italijanske i nemačke desetogodišnje obveznice, koje se uzimaju kao reper, dostigla je prošlih nedelja rekordne nivoe, a reč “razlika” postala je predmet šala među Italijanima koji uglavnom nisu upoznati sa tematikom finansijskih tržišta.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE