(FOTO) Moderno potkrovlje u znaku stepenica

PinterestFacebookTwitterShare

Transformacija dva mala stana smeštena u potkrovlju u severnom Londonu jedan je od najboljih primera za to kako malen, mračan i nepristupačan stan može biti pretvoren ugodan, moderan i praktičan prostor za život.

Prostor predstavlja pravo remek-delo u svom savršenom spoju arhitekture, dizajna i maštovitosti gde svaki komad nameštaja ispunjava sve prazne prostore. Izazovnim projektom stvoren je kompleks od niza isprepletanih prostora oživljenih svetlošću.

Centralni deo stana čini otvoreno stepenište, a u celome stanu dominira bela boja, drveni nameštaj kao iveliki prozori koji osiguravaju puno svetlosti. Gotovo celi enterijer stana je u znaku stepenica, pa tako čak i police svojim oblikom podsjećaju na njih. Postavljena ogledala po stanu udvostručuju, a na nekim mestima i četvorostruko povećavaju celi prostor.