Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    (FOTO) Ferrari 599XX za privatni trkački doživljaj

    Ekstremno izmenjen model 599XX  usmeren je odabranoj grupi kupaca koji žele F1 tehnologiju u potpunosti prilagođenu privlačnoj karoseriji Ferrari-jevog automobila. Reč je o limitiranoj seriji, koja nije namenjena za vožnju u otvorenom saobraćaju, a sa druge strane nije predviđena ni za jedno zvanično takmičenje.
     
    Vlasnici ovog automobila uživaće u čistom, savršenom iskustvu najnovije generacije automobila ove prestižne kompanije. Novi Ferrari ne podleže nikakvim ograničenjima saobraćajnih propisa, tako da je to jednostavno najbolje što su inženjeri iz Ferrari-jevog razvojnog tima mogli da ponude. Uz uživanje na zatvorenim stazama, vlasnici će biti u prilici i da prisustvuju takozvanim 599xx druženjima, koje će Ferrari organizovati. Ove manifestacije će biti zatvorenog tipa, a prva će biti zakazana isporukom poslednjeg primerka.
     
    Koliko su ekstremna usvojena rešenja, za model „599XX“ mogu se jednostavno predstaviti kroz jednu činjenicu. Ovaj automobil čuvenu Ferrari-jevu stazu u Fjoranu prolazi za 1 minut i 17 sekundi. Ako je poznato da standardnom modelu „599″ treba minut i 26,5 sekundi, modelu „enco“ minut i 24,9 sekundi, a da je Mihael Šumaher 1997. godine vozio tek par desetinki ispod jednog minuta, onda je jasno koliko je ovaj automobil daleko više od brojnih našminkanih, samozvanih trkačkih automobila.
     
    Aerodinamika modela „599XX“ je u potpunosti podređena postizanju što boljeg prijanjanja automobila za podlogu. Višemesečna ispitivanja u vazdušnim tunelima i brojne izmene na krajnjem obliku automobila, dovele su do izuzetnog „daunforsa“, koji pri brzini od 200 km/h dostiže 280 kg, a pri 300 km/h neverovatnih 630 kg.
     
    Cena ovog luksuznog automobila iznosi 1.4 miliona američkih dolara.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE