Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    (FOTO) Sjaj arhitekture Pekinga – Phoenix Media centar

    Zapadno od Čaojang (Chaoyang) parka, šetači, prolaznici i lokalno stanovništvo pratilo je nastajanje čudne, zakrivljene, metalne strukture. Kompanija iz Hong Konga, Phoenix Media, izabrala je Peking za svoje sedište, korišćenjem arhitektonskog dizajna koji hrabro izražava svoju nameru da se udalji od tradicije ka otvorenim idealima budućnosti.

    Iskrivljena metalna krofna, prekrivena staklom, smešta unutar nje dva objekata, jednog od njih u punom obimu od deset spratova. Ona će uključivati javni i privatni prostor, studije za emitovanje i produkciju, restoran i kafe, i krivudave rampe i eskalatore koje premošćavaju prostor. Čak i u svom nezavršenom stanju, privukao je dosta pažnje javnosti sa svojim modernim dizajnom.

    Jedinstveno je što je za realizaciju projekta angažovana lokalna firma – Institut arhitektonskog dizajna u Pekingu (BIAD – Beijing Institute of Architectural Design).

    Metalni okvir zgrade koji okružuje centralnu šupljinu asocira na Olimpijsko Ptičije gnezdo, ali paralele su slučajne jer je projekat rađen na osnovu logotipa kompanije Phoenix Media – dvostruki feniks u krugu. Korišćeni su najveći međunarodni standardi za svaki pojedinačni element projekta,a nova tehnologija omogućila je da se od 3.180 različitih delova  stvori komplikovana staklena struktura.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE