Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Oslobodite se tamnih podočnjaka

    Grupa naučnika koji se bave izučavanjem kože lica tvrde da zimski period dodaje ženama i do pet godina starosti zbog tamnih podočnjaka ispod očiju i smanjenja količine hormona sreće. Istraživanje su obavili naučnici iz Andonia Organicsa, a obuhvatalo je 5.000 žena koje su posmatrane kroz četiri godišnja doba
     
    Rezultati su pokazali da su podočnjaci kod dama uvećani, više otečeni i znatno tamniji u vreme zimskog perioda. Manje sunčeve svetlosti pa i vitamina D doprinose ovakvim promenama. Serotonin, poznatiji kao hormon sreće, je u znatnom opadanju kada je hladnije vreme.
     
    „Sve je više istraživanja koja pokazuju da je nedostatak vitamina D, K i E najveći razlog tamnih podočnjaka i da žene izgledaju starije tokom zimskog perioda“, rekao je dermatolog Mark Binet, prenosi Daily Mail.
     
    Nekoliko načina kako da se rešite tamnih i nadutih podočnjaka:
     
    1. Dnevni san je potreba ljudi koji rade puno i koji se nisu naspavali prethodne noći. Ukoliko odremate čak i samo 15 minuta to će vam pomoći da se rešite tamnih podočnjaka.
     
    2. Otečenost predela ispod očiju posledica je nespavanja. Nikada nije prijatno kada se pogledate u ogledalo i zapazite da vam je predeo oko očiju uvećan. Uzmite tufer ili mali peškir, natopite ga hladnom vodom i pritisnite na oči, ovo bi trebalo da smanji otečenost.
     
    3. Kreme koje su bogate vitaminom E pomažu smanjenju podočnjaka.
     
    4. Možda će vam zvučati neobično, ali komad krompira može da posluži kao sjajno sredstvo protiv otečenih podočnjaka.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE