Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Meč u Zagrebu ipak bio namešten?

     
    O uverljivom porazu Dinama iz Zagreba od francuskog Liona raspravlja se širom sveta. Iako je Uefa odbacila spekulacije o tome kako bi 7:1 poraz od Liona mogao biti namešten da bi Francuzi nadoknadili gol razliku i prošli u drugi krug Lige šampiona, deo medija, javnosti i fudbalskih stručnjaka ne miri se time.

    Kako su juče saopštili iz Evropske fudbalske unije (UEFA) nije otkrivena nepravilnost u klađenju na ovaj meč Lige šampiona. UEFA, koja koristi poseban sistem za detekciju prevare u sistemu klađenja, saopštila je da „za sada nema ničeg sumnjivog“ i da nema osnova za pokretanje istrage.

    Slično mišljenje deli i  predsednik UEFA Mišel Platini koji je istakao da ne sumnja u regularnost meča koji je uzburkao sportsku javnost . „Uopšte ne sumnjam u integritet utakmice ili takmičenja u celini. Verujem u ovo takmičenje i verujem u integritet igrača“, izjavio je Platini.
     

     
    Sa druge strane, Franc Bekenbauer, legendarni nemački fudbaler, trener i funkioner, i član Izvršnog odbora Međunarodne fudbalske federacije (FIFA), zatražio je od UEFA-ine Disciplinske komisije istragu utakmice Dinamo – Lion. Počasni predsjednik minhenskog Bayerna traži sankcije za hrvatskog prvaka, ali ne zbog puštanja utakmice, već zbog – nemara. „Zagrebačka ekipa se sasvim predala. Njena predstava u drugom poluvremenu utakmice kosi se s osnovnim principima sportskog fer pleja i respekta. Ovo je definitivno slučaj za Disciplinsku komisiju Evropske fudbalske federacije„, rekao je 66-godišnji Nemac za Bild.

    U hrvatskim medijima već se zagovaraju teorije da je utakmica stvarno bila nameštena. Na to, prema njima ukazuje snimak kada fudbaler Dinama Vida namiguje igraču Liona Gomisu posle primnjenog gola.
     

     
    Oni prenose informaciju holandskog Elfvoetbal  da je Vida namignuo Gomisu i napominje da je Lion ekipa koja daje malo golova. „Postigli su dva gola u pet utakmica, a onda sinoć iznenada četiri gola u sedam minuta,“ pišu Holanđani, i dodaju da je navodno Lion dao 2,1 miliona evra Dinamu za pobedu. „ Internetom kruže glasine da je predsednik Zoran Mamić podmićen„, pišu Holanđani.
     
    Internetom je procurila i navodna uplatnica iz koje je vidljivo da je Lyon dao 2,1 milion funti Dinamu. „Dokument“ izgleda poprilično neuverljivo, nema ni jednog pečata i mogao ga je napraviti bilo koji ljubitelj teorija zavere na kompjuteru, navodi Index.hr.
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE