Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Prodaja alkohola biće za Novu godinu dozvoljena i posle 22 sata

    Ugostiteljski objekti u stambenim zgradama moći će tokom predstojećih novogodišnjih praznika da rade 24 sata, a u trgovinama alkohol će se prodavati non-stop.
     
    Ugostitelji će, prema predlogu Gradskog veća Beograd, moći da služe piće i hranu i emituju muzički program i posle ponoći, dok će trgovinski objekti u Beogradu, u vreme proslave Nove godine, tačnije 31. decembra i 1. i 2. januara, moći da prodaju alkoholna pića u bilo koje doba dana i noći, objavljeno je na sajtu gradske uprave.

    Važeća Odluka o radnom vremenu ugostiteljskih, zanatskih i trgovinskih objekata usvojena je u februaru ove godine, a njom je radno vreme ugostiteljskih objekata u stambenim zgradama ograničeno do ponoći, dok je trgovinskim objektima u Beogradu zabranjeno da prodaju alkoholna pića od 22 sata do šest sati ujutru.
     
    Poštovanje te odluke kontrolišu komunalna inspekcija i komunalna policija, a novčane kazne za one koji ne poštuju radno vreme kreću se od 50.000 do milion dinara, dok kazne za prodaju alkohola van dozvoljenog vremena iznose 20.000 dinara.
     
    Zamenik sekretara za inspekcijske poslove Nebojša Tomić rekao je da su kontrole sprovođenja odluke redovne, ali da se primećuje da su je trgovci i ugostitelji više poštovali odmah po usvajanju.
     
    „Vremenom su počeli da se opuštaju i krše pravila, ali ih inspekcija i komunalna policija u tome sprečavaju“, kazao je Tomić.
     
    On je naveo, da je samo tokom jedne noći, pre pet dana, otkriveno 10 trafika u centru Beograda i na Vožovcu, u kojima se alkohol prodavao u nedozvoljenom vremenu.
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE